F1 Nieuws

Mika Hakkinen waarschuwt Max Verstappen: 'Dat gaat hij voelen'

Mika Hakkinen waarschuwt Max Verstappen: 'Dat gaat hij voelen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Mika Hakkinen waarschuwt Max Verstappen: 'Dat gaat hij voelen'

Mika Hakkinen waarschuwt Max Verstappen: 'Dat gaat hij voelen'
Red Bull Content Pool

Volgens tweevoudig Formule 1-wereldkampioen Mika Hakkinen zal Max Verstappen het in 2024 niet zo makkelijk hebben als hij het afgelopen jaar heeft gehad. De Fin gelooft dat vooral McLaren ervoor zal zorgen dat Verstappen harder aan het werk zal moeten.

In 2023 was Hakkinen al opvallend positief over McLaren, toen ze nog totaal niet competitief waren. Aan het begin van het seizoen had het team uit Woking de langzaamste auto van het veld, maar toch was 'The Flying Finn' ervan overtuigd dat McLaren de grootste uitdager van Red Bull Racing zou worden, later in het seizoen.

Deze voorspelling kwam ook uit, toen McLaren hun grootse update introduceerden in Oostenrijk, waarna Lando Norris en Oscar Piastri vaak om de podiumplaatsen konden strijden. Hakkinen verwacht dat dat in 2024 nóg meer zal gebeuren, waarbij vooral Piastri in de nek zal hijgen van Max Verstappen.

"Ik denk dat Max de druk van Piastri zal voelen, net als Norris. Ik verwacht veel van McLaren: na een rampzalige start van het seizoen zijn ze goed en gestaag gegroeid. Met Lando en Oscar hebben ze het sterkste rijderspaar na Ferrari. Ze hebben allebei de potentie om wereldkampioen te worden", begint Hakkinen bij het Duitse Bild.

Verstappen gewaarschuwd

Volgens Hakkinen moeten fans van Max Verstappen er ook niet op rekenen dat hij 'zomaar' zijn vierde titel op rij zal gaan pakken. De tweevoudig titelhouder weet namelijk dat het al vaker is voorgekomen dat er iemand als favoriet het seizoen in ging, maar uiteindelijk met lege handen achterbleef.

"Hoe vaak zijn er niet teams en coureurs geweest die al voor de afronding van de eerste testronde als zekere wereldkampioenen werden beschouwd en het vervolgens niet deden?. Hij heeft ook het juiste team nodig, de juiste auto, de juiste pitcrew, het juiste management: alles moet op zijn plaats zitten. Dit was het geval met Lewis Hamilton en Michael Schumacher, die in feite een tijdperk vormgaven."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties