F1 Nieuws

'Red Bull krijgt duidelijkheid van Adrian Newey en heeft statement klaarstaan'

'Red Bull krijgt duidelijkheid van Adrian Newey en heeft statement klaarstaan'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Red Bull krijgt duidelijkheid van Adrian Newey en heeft statement klaarstaan'

'Red Bull krijgt duidelijkheid van Adrian Newey en heeft statement klaarstaan'
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing en Adrian Newey gaan écht uit elkaar, zo weet F1-Insider te melden. Vorige week donderdag bracht het Duitse Auto, Motor und Sport het nieuws naar buiten dat Newey zou gaan vertrekken bij Red Bull, door de interne onrust veroorzaakt door Christian Horner, en na gesprekken tussen Red Bull en Newey is besloten om uit elkaar te gaan.

Het Duitse F1-Insider, dat als eerste wist te melden dat Christian Horner verdacht werd van seksueel grensoverschrijdend gedrag, heeft vanuit bronnen binnen de fabriek in Milton Keynes vernomen dat Newey en Red Bull over en uit zijn. De breuk is zeker en gaat sneller volgen dan verwacht. De meesterontwerper heeft tot en met het einde van 2025 een contract bij het Oostenrijkse team, waarna hij ook nog eens een jaar niet bij een concurrent van het team zou mogen werken. Maar Newey zal eerder vrijkomen, meent F1-Insider.

Red Bull en Newey bereiken overeenkomst

Volgens het medium hebben Red Bull Racing en Adrian Newey een overeenkomst bereikt, wat betekent dat hij vóór het einde van 2025 al mag vertrekken bij het team. Daarnaast zou ook het jaar concurrentiebeding vervallen, waardoor hij vrij snel aan de slag kan bij geïnteresseerde partijen. Volgens goed ingevoerde bronnen zijn vooral Ferrari en Aston Martin in de markt voor Newey, waarbij de Brit zelf wel oren zou hebben naar het voorstel van Ferrari, terwijl Aston Martin juist minder op zijn interesse kan rekenen.

Later vandaag, dinsdag 30 april, zal Red Bull Racing hoogstwaarschijnlijk een statement naar buiten brengen, waarin ze vermelden dat Newey inderdaad zal vertrekken bij het team. Daarbij wordt dan ook vermeld wanneer de meesterontwerper vrij is om te gaan en staan waar hij wil.

F1-Insider weet van deal met Ferrari

Waar veel bronnen nog melden dat Newey alleen interesse heeft vanuit Maranello, weet F1-Insider dat Newey al een contract heeft getekend bij het team van Fred Vasseur. Vanaf 2025 gaat Lewis Hamilton zich aansluiten bij Ferrari en Newey wil onderdeel zijn van de heropbouw van het iconische team. Hij zou dan vooral belangrijk worden voor 2026, het seizoen waarin de reglementen gaan veranderen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties