F1 Nieuws

Nico Rosberg onthult: Red Bull heeft Carlos Sainz 'gierig' contract aangeboden

Nico Rosberg onthult: Red Bull heeft Carlos Sainz 'gierig' contract aangeboden
Michael Potts/BSR Agency
F1 Nieuws

Nico Rosberg onthult: Red Bull heeft Carlos Sainz 'gierig' contract aangeboden

Nico Rosberg onthult: Red Bull heeft Carlos Sainz 'gierig' contract aangeboden
Michael Potts/BSR Agency

Volgens Nico Rosberg heeft Red Bull Racing een poging ondernomen om Carlos Sainz naar het Oostenrijkse team te halen. Tijdens de Grand Prix van China was Rosberg co-commentator bij Sky Sports F1, waar hij liet weten dat hij vanuit betrouwbare bronnen heeft vernomen dat Red Bull inmiddels het eerste bod bij Sainz heeft neergelegd. Maar met dat bod zullen ze de Spanjaard niet weten te overtuigen naast Max Verstappen te komen rijden.

In 2015 en in de eerste races van 2016 opereerde Sainz al als teamgenoot van Max Verstappen, toen beide heren voor Scuderia Toro Rosso uitkwamen. Nadat Verstappen de overstap mocht maken naar Red Bull Racing, besloot Sainz na nog een paar jaar Toro Rosso te vertrekken bij de Red Bull-familie. Hij ging in 2017 naar Renault, waarna hij in 2019 aan de slag ging bij McLaren. In 2021 mocht hij naar Ferrari verkassen om Charles Leclerc te vergezellen, maar aan het einde van dit seizoen zal zijn tijd bij Ferrari ten einde komen, als het Italiaanse team een andere weg inslaat.

Vanaf 2025 zal Ferrari met Lewis Hamilton in zee gaan, waardoor er voor Sainz geen plek meer is bij het team uit Maranello. Dat zorgt ervoor dat de Spanjaard een 'free agent' is en dat maakt hem ontzettend gewild. Ook Red Bull Racing zou geïnteresseerd zijn in de diensten van Sainz, maar het bod dat ze de Ferrari-coureur hebben gedaan zal niet genoeg zijn om hem te overtuigen naar Milton Keynes te verhuizen.

Sainz wil meer verdienen

Als we Nico Rosberg mogen geloven, zou Red Bull, Sainz een aanbieding hebben gedaan om de komende seizoenen naast Max Verstappen te komen rijden. Maar de familie Sainz was niet tevreden over dit bod, aangezien het 'gierig' was. Daarom zag Rosberg afgelopen weekend een gesprek plaatsvinden tussen Carlos Sainz Sr. en Christian Horner, waarin de Red Bull-baas duidelijk gemaakt werd dat ze meer geld wilden hebben om serieus na te denken over een mogelijke transfer.

"Ik weet dat ze Carlos Sainz een aanbod hebben gedaan", zei Rosberg bij Sky Sports. "En ik zag papa Sainz [zaterdag] met Christian Horner praten ,omdat Christian Horner blijkbaar een beetje gierig is geweest met het aanbod. Dus ze proberen nog een paar miljoen van hem los te krijgen!"

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties