F1 Nieuws

Red Bull-monteur gaat in op mogelijk vertrek Verstappen naar Mercedes: 'Lastig...'

Red Bull-monteur gaat in op mogelijk vertrek Verstappen naar Mercedes: 'Lastig...'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull-monteur gaat in op mogelijk vertrek Verstappen naar Mercedes: 'Lastig...'

Red Bull-monteur gaat in op mogelijk vertrek Verstappen naar Mercedes: 'Lastig...'
Red Bull Content Pool

Calum Nicholas, wellicht de bekendste monteur van de gehele paddock, heeft zich op X uitgesproken over een mogelijk vertrek van Max Verstappen naar Mercedes. De monteur van Red Bull Racing, herkenbaar vanwege zijn lange postuur en prachtige dreadlocks, is actief op social media en ook na afgelopen weekend meldde de Brit zich op het platform wat vroeger bekend stond als Twitter.

Als er één monteur beroemdheid geniet in de Formule 1, dan is het Calum Nicholas wel. De monteur van Red Bull Racing komt vaak in beeld tijdens races en ook in de Netflix-serie 'Formula 1: Drive to Survive' is Nicholas regelmatig te zien. Daarnaast is hij als een van de weinige medewerkers in de Formule 1 actief op social media en is hij vaker in gesprek met fans op zijn platformen, zo ook na de Grand Prix van China.

Op X liet de Brit weten dat hij ontzettend genoten heeft van de pitstops van Red Bull Racing in Shanghai, welke allemaal onder de 2.1 seconden werd uitgevoerd én beide keren een 'double stack' was. Nicholas maakt onderdeel uit van de pitcrew van Red Bull en dat zorgde ervoor dat een Red Bull-fan op zijn post reageerde: "Volgende week is Toto geïnteresseerd in Red Bull's Mechs [afkorting mechanics en bijnaam Nicholas]." Daarop antwoordde Nicholas met een opvallend statement. Hij heeft in 2014 geprobeerd om bij Mercedes te gaan werken, maar werd pijnlijk genegeerd door het Duitse team.

"Het grappige is dat ik in 2014 bij Mercedes heb gesolliciteerd en nooit iets heb gehoord! Ik vraag het geen twee keer", aldus de Red Bull-monteur op zijn X-account.

Volgt hij Max naar Mercedes?

Maar dan wordt Nicholas voor een lastige kwestie gezet: Als Max Verstappen naar Mercedes vertrekt, zoals de geruchten al weken doen suggereren, is het dan wel aantrekkelijk om naar Brackley te verhuizen? Verstappen is namelijk de beste coureur van het veld en als hij besluit om naar Mercedes te gaan, betekent dat hij meer vertrouwen heeft in dat project en daar dus succesvoller denkt te zijn. Uiteindelijk is winnen ook het doel van Nicholas, waardoor een overstap naar Mercedes - samen met Verstappen - niet heel vreemd lijkt.

Toch laat de Brit weten dat hij dan liever bij Red Bull zou blijven, aangezien hij zich zo op zijn gemak voelt bij het team uit Milton Keynes: "Dat is een moeilijke, om eerlijk te zijn. Hoewel het misschien verleidelijk is, weet ik niet zeker of ik het zou doen. Het is een totaal andere sfeer, ik geniet van de vrijheid die ik heb om mezelf te zijn."

Vrijheid bij Red Bull Racing

Wat is die vrijheid dan, wordt daarna aan Nicholas gevraagd, waarna hij gevat reageert: "Ik voer dit gesprek nu met jou." Bij veel andere teams is het niet toegestaan om op social media in gesprek te gaan met fans, maar bij Red Bull is dat geen probleem.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties