F1 Nieuws

Max Verstappen moet achterom kijken, meent Ferrari-teambaas: 'Max is soms sneller, maar...'

Max Verstappen moet achterom kijken, meent Ferrari-teambaas: 'Max is soms sneller, maar...'
Michael Potts/BSR Agency
F1 Nieuws

Max Verstappen moet achterom kijken, meent Ferrari-teambaas: 'Max is soms sneller, maar...'

Max Verstappen moet achterom kijken, meent Ferrari-teambaas: 'Max is soms sneller, maar...'
Michael Potts/BSR Agency

Dat Max Verstappen in China overtuigend heeft gewonnen, betekent niet automatisch dat de Nederlander ook het restant van het seizoen vooraan zal rijden. Fred Vasseur, teambaas van Ferrari, heeft het gevoel dat zijn team niet alles uit de SF-24 heeft gehaald tijdens het raceweekend in Shanghai, waardoor Verstappen het wat makkelijker heeft gehad dan gedacht.

Voorafgaand aan het raceweekend werd er veel van Ferrari verwacht. Op Suzuka, waar het Italiaanse team in 2023 een belabberd weekend meemaakte, waren Charles Leclerc en Carlos Sainz competitief. Het gat naar Red Bull Racing was meer dan gehalveerd en dus waren de verwachtingen voor China hooggespannen. Toch kon Ferrari het niet waarmaken, na een teleurstellende kwalificatie én race. Leclerc en Sainz kwamen op zondag niet verder dan een vierde en vijfde plek.

In slechts vijftien rondjes, nadat de safety car de baan verliet, wist Verstappen een gat van 23 seconden te creëeren ten opzichte van Leclerc. Carlos Sainz moest zelfs 34 seconden toegeven op de Nederlander, wat neerkomt op een verlies van 2,2 seconde per rondje. Volgens Ferrari-teambaas Fred Vasseur heeft het team in Maranello zich niet goed voorbereid op de Grand Prix, waardoor ze het weekend al met een achterstand begonnen.

"Niemand heeft dit circuit ooit getest en dat gold dus ook voor ons. Het klopt dat het asfaltprobleem ons misschien niet heeft geholpen, maar dat is geen excuus. We hebben fouten gemaakt in de voorbereidingsfase en anderen deden het beter. Het is aan ons om eraan te werken om het de volgende keer beter te doen", zo begint Vasseur na de teleurstellende race in Shanghai.

Gat naar Verstappen minder groot

Dat Leclerc en Sainz zoveel verloren ten opzichte van Verstappen is overigens geen ware weerspiegeling van de krachtverhoudingen. Het gat werd dit weekend uitvergroot door de gemaakte fouten in de voorbereidingsfase bij Ferrari. Als ze alles uit hun pakket hadden kunnen halen, was Verstappen niet zo ver voor ze geëindigd, weet Vasseur zeker.

"Max is soms sneller, maar er zijn altijd zes of zeven auto's die binnen een halve tiende of hooguit één tiende zitten. Het is een kwestie van details en je kunt snel van 'hero to zero' gaan. We hebben teveel fouten gemaakt en daardoor niet het potentieel van de auto kunnen benutten. We hoeven ons niet te verbeteren, maar wel het potentieel van de auto volledig benutten en dat hebben we dit weekend niet gedaan. Daarom moesten we verder naar achteren starten en dan ben je al kansloos, al zou je sneller zijn."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties