F1 Nieuws

'Niet Mercedes, maar Aston Martin de beste optie voor Max Verstappen na vertrek bij Red Bull'

'Niet Mercedes, maar Aston Martin de beste optie voor Max Verstappen na vertrek bij Red Bull'
BSR Agency
F1 Nieuws

'Niet Mercedes, maar Aston Martin de beste optie voor Max Verstappen na vertrek bij Red Bull'

'Niet Mercedes, maar Aston Martin de beste optie voor Max Verstappen na vertrek bij Red Bull'
BSR Agency

De afgelopen weken is Max Verstappen vaak gekoppeld aan Mercedes, nadat duidelijk werd dat zijn positie binnen Red Bull Racing niet zo zeker was als het leek. De relatie tussen de familie Verstappen en Red Bull Racing-baas Christian Horner is afgekoeld en volgens geruchten zou Max bereid zijn om het team te verlaten als Horner aan blijft als teambaas.

Toen Toto Wolff dat hoorde, besloot hij daar direct gebruik van te maken en naar buiten te brengen dat er bij Mercedes een plekje vrij was voor Verstappen vanaf 2025. Lewis Hamilton gaat het Duitse team verlaten en Wolff zou niets liever dan Max Verstappen naar Mercedes halen om de zevenvoudig wereldkampioen op te volgen. Maar het is nog maar de vraag of Verstappen dat wel wil, aangezien het team uit Brackley al meer dan twee seizoenen geen auto heeft weten te bouwen waar hij kampioenschappen mee zou kunnen winnen.

Volgens Motorsport.com is er wellicht ook een betere optie voor Max Verstappen: Aston Martin. Het Britse team heeft de afgelopen seizoenen flink geïnvesteerd en maakte in 2023 een grote sprong in het kampioenschap. Dit seizoen vallen de resultaten nog wat tegen, maar vooral het vooruitzicht naar 2026 zou voor Verstappen een belangrijke factor kunnen zijn om naar Aston Martin over te stappen. De Nederlander zou dan herenigd kunnen worden met Honda, waar hij veel successen mee boekt.

Honda-krachtbron en meer...

Alle kampioenschappen van Max Verstappen in de Formule 1 zijn behaald met Honda-motoren, al zijn de Japanners vanaf 2022 al niet meer officieel betrokken bij het F1-kampioenschap. De krachtbronnen van Red Bull Racing worden nog altijd gebouwd en ontwikkelt door Honda en daarmee heeft Verstappen in 2021, 2022, 2023 en naar alle waarschijnlijkheid in 2024 het kampioenschap mee gewonnen.

Vanaf 2026 gaat Honda motoren leveren aan Aston Martin, wat in feite een fabrieksteam wordt, zoals Red Bull Racing dat ook was met de Japanse fabrikant. Dit is één van de redenen waarom een overstap naar Aston Martin wellicht logischer is voor Verstappen, al noemt Motorsport er meer op:

"De nummer één optie voor Aston Martin is Verstappen. Lawrence Stroll [eigenaar, red.] zal er alles aan doen, financieel of anderszins, om hem aan boord te krijgen, net als toen hij wereldkampioenen Sebastian Vettel en Alonso overtuigde om mee te doen aan het project. Verstappen zou het laatste stukje van de puzzel zijn bovenop al het andere dat Stroll op zijn plaats heeft gelegd sinds hij het noodlijdende Force India team overnam in de zomer van 2018. Hij is de man die van de groene auto een regelmatige winnaar zou kunnen maken, terwijl zijn aanwezigheid ook het algehele potentieel van Red Bull verkleint", schrijft journalist Adam Cooper.

Maar waarom zou Verstappen kiezen voor Aston? "Ten eerste, ervan uitgaande dat Alonso vertrekt, is de situatie veel duidelijker dan bij Mercedes. Er is een stoeltje beschikbaar zolang hij dat wil, zonder druk van het team om een protegé [Antonelli bij Mercedes, red.] te promoveren. En de positie van Lance Stroll als zijn teamgenoot is net zo stevig. Verstappen weet waar hij aan begint. De belangrijkste overweging is om het meest competitieve pakket te hebben dat hij kan krijgen, en Aston heeft een stijgende lijn die erop wijst dat het een zeer aantrekkelijke plek is om te zijn in 2026."

Als afsluiter benoemt Cooper de komst van Honda naar Aston Martin, waar Verstappen een geweldige relatie mee heeft. Als Honda eenmaal instapt, wordt Aston Martin een waar fabrieksteam, terwijl ze nu nog onderdelen kopen van Mercedes.

"Cruciaal is dat het de Honda-fabrieksauto wordt, met alle voordelen van dien. Het zal niet langer een Mercedes-klant zijn, die afhankelijk is van versnellingsbakken en ophangingsonderdelen geleverd door Brackley. Niemand begrijpt en respecteert Honda beter dan Verstappen, en gezien zijn voorkennis is hij er waarschijnlijk van overtuigd dat de Japanse fabrikant op koers ligt om zijn huidige vorm in het nieuwe tijdperk voort te zetten."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties