F1 Nieuws

'Red Bull komt met duidelijkheid over toekomst meesterontwerper Adrian Newey'

'Red Bull komt met duidelijkheid over toekomst meesterontwerper Adrian Newey'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Red Bull komt met duidelijkheid over toekomst meesterontwerper Adrian Newey'

'Red Bull komt met duidelijkheid over toekomst meesterontwerper Adrian Newey'
Red Bull Content Pool

Het doorgaans goed geïnformeerde Motorsport.com weet te melden dat Adrian Newey gewoon weer aanwezig zal zijn in Japan tijdens de vierde ronde van het 2024-kampioenschap. Newey is afwezig in Melbourne en daarom ontstonden er al gelijk geruchten over de reden voor zijn afwezigheid.

Maar wat waren die geruchten dan precies? Volgens het Duitse medium Auto, Motor und Sport zou Red Bull Racing-teambaas Christian Horner Newey namelijk 'af willen schuiven' naar het RB17-project, de hypercar van Red Bull-makelij. Dit zou Horner willen doen om Newey buiten het budgetplafond te laten vallen waardoor Red Bull als team meer overhoudt onderaan de streep.

Newey werkte in het verleden mee aan het design van de Valkyrie, het hypercar-project van Aston Martin. Van die auto werden er in totaal 150 gemaakt. De prijs? Zo'n 3 miljoen dollar per stuk. Van de RB17, de Red Bull-hypercar, zouden er slechts 50 worden gemaakt. Volgens teambaas Horner zouden de meeste RB17's nog voordat het eerste exemplaar de fabriek is uitgerold verkocht zijn.

Ferrari-transfer Newey?

Het andere gerucht was dat Newey niet van de partij zou zijn in Melbourne omdat de Brit mogelijk in gesprek zou zijn met het team van Ferrari. Volgens het Italiaanse La Gazzetta dello Sport zou Ferrari namelijk een poging wagen om meerdere kopstukken van Red Bull Racing los te weken en naar Ferrari te halen.

Daar zouden deze kopstukken samenwerken met Lewis Hamilton en Charles Leclerc om Ferrari weer van een wereldkampioenschap te voorzien. De Scuderia staat immers al sinds 2007 droog.

Meerdere Red Bull-kopstukken in beeld

Naast Newey zou Ferrari volgens La Gazzetta dello Sport ook werk willen maken van Ben Waterhouse (Head of Performance Engineering), Alessandro Germani (Aerodynamics Development Team Leader) en David Morgan (Aero Trackside Performance Team Leader). Newey zou daarnaast ook een 'blanco cheque' onder zijn neus hebben gekregen van Ferrari.

Dat er ineens zoveel interesse is naar Red Bull-kopstukken is natuurlijk niet gek. Door de onrust bij Red Bull zien veel teams hun kans immers schoon om hoog aangeschreven personeel bij het beste team van de grid weg te kapen.

Newey blijft bij Red Bull

Ondanks alle geruchten over Newey en zijn Red Bull-toekomst, weten meerdere journalisten te melden dat de Britse engineer gewoon weer van de partij zal zijn in Japan.

Journalist Thomas Maher weet op X te melden dat Newey inderdaad werkzaam is aan de RB17, maar niet volledig op het hypercar-project is gezet door Red Bull. Ook zouden er geen plannen zijn om Newey volledig op het RB17-project te zetten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties