F1 Nieuws

Olav Mol zag Max Verstappen met opzet Lewis Hamilton niet feliciteren: 'Flikker maar op'

Olav Mol zag Max Verstappen met opzet Lewis Hamilton niet feliciteren: 'Flikker maar op'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Olav Mol zag Max Verstappen met opzet Lewis Hamilton niet feliciteren: 'Flikker maar op'

Olav Mol zag Max Verstappen met opzet Lewis Hamilton niet feliciteren: 'Flikker maar op'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen zal op zondagavond geen feestje gaan vieren met Lewis Hamilton, na de Grand Prix van Groot-Brittannië. Ten eerste omdat de Limburger niet blij is met de prestaties van zijn Red Bull RB20, die in Silverstone wederom niet de snelheid had die hij eist, maar ook door de behandeling vanuit het Engelse publiek.

Volgens Olav Mol heeft Max Verstappen namelijk toch wat fluitconcerten naar zijn hoofd gekregen, toen hij zich meldde voor de microfoon van Jenson Button, na de race op Silverstone. De grote baas van het circuit had voorafgaand aan het weekend duidelijk gemaakt dat de Britse fans zich voorbeeldig zouden gaan gedragen, maar Mol maakt duidelijk dat dat niet is gebeurd.

In het Ziggo Sport Race Café zegt de Formule 1-commentator dat Max Verstappen Lewis Hamilton feliciteerde nadat hij uit zijn auto was gestapt, maar tijdens het interview met Button kon er geen goed woordje voor zijn voormalig titelrivaal vanaf. Volgens Mol had dat een duidelijke reden: het publiek in Engeland floot hem uit. Hierdoor besloot hij om Hamilton niet te feliciteren, omdat hij het publiek dat niet gunde.

Op televisie was van een fluitconcert aan het adres van Verstappen geen sprake, maar Mol weet zeker dat het wel is gebeurd. De FOM [Formula One Management] heeft er echter alles aan gedaan om dat niet uit te zenden.

"Ik heb gehoord dat het geluid toch wat anders was dan toen die twee Engelsen er stonden. Dus ze hebben echt wel wat dichtgedraaid. En dat is ook de reden dat... Met felicitaties aan Lewis, dan weet je dat je dat publiek wel even achter je krijgt. Maar ja, dat doet hij dan ook niet. Als zij beginnen met 'booen' dan denkt hij: ja, flikker maar lekker op met je felicitatie aan Lewis. En ja, dat snap ik wel", zo begint Mol over Max Verstappen.

Reden voor intrekken felicitatie

Maar waarom besloot Verstappen om Hamilton niet te feliciteren, wat Mol de wereld in brengt? Nou, dat heeft vooral te maken met het feit dat ze in 2021 een hevige titelstrijd uitvochten en nog altijd niet met elkaar op kunnen schieten: "Die hebben geen verleden die twee... Ze respecteren mekaar, maar ze vinden elkaar niet heel aardig. En dat hoeft ook helemaal niet."

Ziggo Sport-collega Jack Plooij zegt daarop: "Lewis viert vanavond een feestje en er ontbreekt één rijder...", doelend op Max Verstappen.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties