F1 Nieuws

Max Verstappen komt met slecht bericht voor Red Bull na GP Groot-Brittannië

Max Verstappen komt met slecht bericht voor Red Bull na GP Groot-Brittannië
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen komt met slecht bericht voor Red Bull na GP Groot-Brittannië

Max Verstappen komt met slecht bericht voor Red Bull na GP Groot-Brittannië
Red Bull Content Pool

Max Verstappen had ook op Silverstone niet de beste auto van het veld. Hoewel het Oostenrijkse team een nieuwe vloer mee heeft genomen naar het Britse circuit moest Verstappen toezien hoe zowel de Mercedessen als de McLarens sneller waren dan zijn Red Bull RB20 in de race. Op een gegeven moment was zelfs de Ferrari van Carlos Sainz sneller dan de auto van Verstappen.

Desondanks wist de Limburger een tweede plek te scoren op Silverstone, omdat hij en zijn team de juiste beslissingen namen op het juiste moment. Na de race laat Verstappen bij Jenson Button weten dat hij tevreden is met een podiumplaats, maar dat de Red Bull écht te langzaam is. Als er geen gekke dingen waren gebeurd met het weer en het uitvallen van George Russell, was Verstappen ver buiten de podiumplaatsen geëindigd.

"We hadden vandaag gewoon niet het tempo, ik viel iedere keer terug [in de stint]", begint Verstappen. "Het zag er niet goed uit op een gegeven moment dacht ik echt dat we 5e of 6e zouden worden. Maar we hebben de juiste beslissingen genomen door op het juiste moment en in de juiste ronde van de slicks naar de inters en van de inters naar de slicks te gaan."

Daarnaast is Verstappen blij dat hij de harde banden onder zijn Red Bull geschoven kreeg in de slotfase van de race, omdat hem dat P2 heeft opgeleverd: "Ook de beslissing van het team aan het einde met de harde band in plaats van de zachte, heeft me zeker geholpen. Het had veel erger kunnen zijn, we hebben nog steeds het podium gehaald dus daar ben ik erg blij om."

Verraderlijke omstandigheden

Door de verraderlijke omstandigheden wist Red Bull uiteindelijk nog een goed resultaat te scoren. De Limburger legt uit dat het erg lastig was om de baan op het asfalt te houden, toen het in sommige gedeeltes regende op Silverstone.

"Toen het de eerste keer begon te regenen, viel ik al terug en had ik moeite met de grip, dus ik wilde niet te veel risico's nemen en volhouden om niet van de baan te gaan. Dat was best lastig. Toen de zon doorkwam, begon de baan echt snel op te drogen. Ik voelde me comfortabel in de inters, maar op een gegeven moment moet je gokken voor de slicks, gelukkig kwam alles goed."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties