F1 Nieuws

Stewards straffen Red Bull Racing na overtredingen Max Verstappen

Stewards straffen Red Bull Racing na overtredingen Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Stewards straffen Red Bull Racing na overtredingen Max Verstappen

Stewards straffen Red Bull Racing na overtredingen Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft zich niet naar behoren gedragen voor de Grand Prix van Groot-Brittannië, menen de stewards. De Nederlander, die in Oostenrijk een 10 seconden straf kreeg voor de touché met Lando Norris, was in de race foutloos, maar moest doordat zijn auto niet snel genoeg was genoegen nemen met een tweede plaats. Echter heeft hij voor de race wat regels overtreden, waarvoor Red Bull nu gestraft wordt door de stewards.

Het is niet de eerste keer dat Red Bull Racing dit weekend een bezoek heeft gekregen van de stewards. Na de eerste vrije training, waarin Isack Hadjar het stoeltje van Sergio Pérez overnam in de RB20, blokkeerde de jonge Fransman de McLaren van Lando Norris. Hier ontving Red Bull een boete van 20.000 voor, aangezien zij hun coureur niet op tijd hadden laten weten dat Norris met een bloedvaart aan kwam zetten in bocht 1.

Maar ook op zondag heeft Red Bull een boete ontvangen vanuit de FIA. De Limburger heeft in de verkenningsrondjes namelijk drie keer te snel gereden in de pitstraat. Als dat tijdens een race gebeurt, resulteert dat in een vijf seconden tijdstraf, maar voor de Grand Prix houden de stewards het normaliter op een geldboete.

Dat was ook dit keer weer het geval. Verstappen en Red Bull krijgen voor iedere overtreding een boete van 100 euro, waardoor ze in totaal 300 euro moeten aftikken bij de stewards. Dat zal nog wel op te hoesten zijn voor het Oostenrijkse team...

Verstappen niet de enige 

Overigens was Max Verstappen niet de enige die hiervoor een boete ontving. Ook Alex Albon en Williams hebben twee keer te snel gereden in de pits tijdens de ontdekkingsrondjes en moeten daardoor 200 euro betalen aan de stewards. Voor de rest hebben deze boetes geen invloed op het resultaat in de race. Verstappen blijft gewoon tweede en hoeft niet te vrezen voor een tijd- of gridstraf voor deze overtreding.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties