F1 Nieuws

Onrust bij Mercedes: crisisoverleg in Bahrein

Onrust bij Mercedes: crisisoverleg in Bahrein
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Onrust bij Mercedes: crisisoverleg in Bahrein

Onrust bij Mercedes: crisisoverleg in Bahrein
Mercedes F1 Media

De wintertest in Bahrein verloopt vooralsnog niet best voor Mercedes. Het team uit Brackley had op donderdag weinig grip aan de achterkant van de auto, waar de W13 ook last van had, maar dit was ook verwacht. Toto Wolff liet weten dat dit op vrijdag verholpen moest zijn. Ondanks dat dat ook het geval was, was er toch onrust bij Mercedes.

Na de tweede testdag op het Bahrein International Circuit was de W14 een stuk sterker aan de achterkant, maar hadden Lewis Hamilton en George Russell juist weer weinig grip aan de voorkant van de bolide. Hierdoor konden de Britten de bochten niet aanvallen en hadden ze weinig vertrouwen in hun materiaal.

Waar de onbalans op donderdag van te voren werd verwacht, was dat op vrijdag zeker niet het geval. Volgens Auto, Motor und Sport heerst er lichte paniek bij Mercedes en werd er op vrijdagavond een crisisoverleg gehouden op het circuit, welke niet was ingepland.

Hydraulisch probleem

Naast het feit dat de Mercedes W14 nog niet doet wat het hoort te doen, kende het team ook betrouwbaarheidsproblemen. In de middagsessie op donderdag moest George Russell bijna twee uur missen, doordat zijn bolide stilviel op de baan met een hydraulisch probleem. Het is hoe dan ook nog geen probleemloze test voor Mercedes!

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties