F1 Nieuws

'Opmars Aston Martin te danken aan leegroof van Red Bull Racing'

'Opmars Aston Martin te danken aan leegroof van Red Bull Racing'
Aston Martin F1 Media
F1 Nieuws

'Opmars Aston Martin te danken aan leegroof van Red Bull Racing'

'Opmars Aston Martin te danken aan leegroof van Red Bull Racing'
Aston Martin F1 Media

Aston Martin had tijdens de Grand Prix van Bahrein in 2022 de tiende en langzaamste auto van het gehele veld. Slechts één jaar later was het Britse team de tweede beste van de race, met alleen Red Bull Racing voor zich. Hoe heeft Lawrence Stroll zo snel de weg naar voren gevonden? Het antwoord is terug te vinden in Milton Keynes.

Tussen 2014 en 2020 won Red Bull Racing geen enkel kampioenschap, maar ontwikkelde het wel vaak het beste aerodynamische pakket van het gehele veld. Het team werd veelal tegengehouden door de falende Renault-motor, maar onder leiding van Adrian Newey bouwde Red Bull een indrukwekkende aerodynamische afdeling op.

In 2021 plukte Red Bull daar de eerste keer de vruchten van. Max Verstappen wist het coureurskampioenschap te winnen van Lewis Hamilton in de allerlaatste ronde van de race. Dit had hij te danken aan de sterke Honda-krachtbron, maar ook zeker aan het aero-pakket van zijn RB16B. Hier ligt ook gelijk de basis voor de sterke Aston Martin AMR23 van Fernando Alonso en Lance Stroll.

Leegloop bij Red Bull Racing

Lawrence Stroll, die Racing Point in 2021 omtoverde in Aston Martin, zag ook dat Red Bull Racing een indrukwekkende pool aan ingenieurstalenten had. De Canadees wilde daar van profiteren en wist Dan Fallows, hoofd van de aerodynamische afdeling bij Red Bull, naast Aston Martin te lokken.

Maar nu blijkt dat Fallows zeker niet de enige was. Volgens Auto, Motor und Sport heeft Stroll zeven (!) ingenieurs bij Red Bull Racing weggekocht in 2021. Zij mochten allemaal een jaar niet werken bij het team uit Silverstone, waardoor de AMR22 niet competitief was, maar de invloed van Fallows en co. was al duidelijk te merken bij de AMR22B, welke werd geïntroduceerd in Barcelona.

De AMR23 is de eerste auto die volledig is gebouwd met medewerking van de oude Red Bull-medewerkers en in Milton Keynes is het opgevallen dat de overgestapte medewerkers 'een goed geheugen' hebben. Volgens Sergio Pérez stonden er in Bahrein drie Red Bull-auto's op het podium...

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties