F1 Nieuws

Opnieuw geluiden over Ferrari-transfer Lewis Hamilton: 'Zou logisch zijn'

Opnieuw geluiden over Ferrari-transfer Lewis Hamilton: 'Zou logisch zijn'
Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Opnieuw geluiden over Ferrari-transfer Lewis Hamilton: 'Zou logisch zijn'

Opnieuw geluiden over Ferrari-transfer Lewis Hamilton: 'Zou logisch zijn'
Mercedes F1 Media

Voormalig Williams- en Ferrari-teammanager Peter Windsor denkt dat Mercedes-coureur Lewis Hamilton enkel de overstap naar Ferrari moet maken als de Italiaanse formatie met een bod van ruim 80 miljoen pond over de brug komt.

De geruchten over een overstap van Hamilton naar het fameuze Ferrari werden voorafgaand aan de Grand Prix van Monaco de wereld in geholpen door het Britse medium Daily Mail. De publicatie wist te melden dat er een bod was gedaan op Hamilton voor 2024. Daarbij zou Ferrari zo'n 40 miljoen pond per jaar overhebben voor de zevenvoudig wereldkampioen. Ook wist de krant te melden dat Ferrari-president John Elkann in nauw contact stond met Hamilton.

Niets van waar

Gevraagd naar de geruchten stelde Hamilton in Monaco dat er niets waar was van alle speculatie omtrent zijn toekomst. Volgens de Brit is een nieuwe contractverlenging bij Mercedes dan ook aanstaande. Ook Ferrari-teambaas Frédéric Vasseur reageerde op het nieuws en stelde dat er niets waar was van alle transfergeruchten.

Vasseur en Hamilton hebben samen een verleden, aangezien de Fransman in 2006 de teambaas was van Hamilton in de GP2. In datzelfde jaar won Hamilton de GP2-titel.

Nieuw bod?

De man in kwestie ontkent dus contact te hebben gehad met Ferrari, maar volgens Windsor kan daar verandering in komen. Mocht Ferrari namelijk kiezen om het huidige getal van 40 miljoen pond te verdubbelen naar 80 miljoen pond, dan kan Hamilton zomaar eens de overstap naar Maranello maken. "Als ik Lewis was, zou ik voor veel meer dan 40 miljoen pond naar Ferrari willen", begint Windsor in een YouTube-stream op zijn kanaal.

Langetermijndeal

Windsor denkt dat het merk Hamilton alleen al veel geld waard is. "Je zou kunnen stellen dat Lewis heel veel mooie dingen zou kunnen doen voor Ferrari. Ik zou dan denken aan bedragen van om en nabij de 50 miljoen pond. Lewis zelf is als coureur 25 tot 30 miljoen pond per jaar waard. Een bod van 80 miljoen pond zou dus logischer zijn. Als Ferrari dat niet wil betalen, dan moet Lewis het niet doen en op zoek gaan naar een langetermijndeal met Mercedes", aldus Windsor.

Zelf lieten Mercedes en Hamilton weten dat een nieuwe deal slechts een kwestie van tijd is.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties