F1 Nieuws

Oproep aan Red Bull Racing: 'Neem afscheid van Sergio Pérez'

Oproep aan Red Bull Racing: 'Neem afscheid van Sergio Pérez'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Oproep aan Red Bull Racing: 'Neem afscheid van Sergio Pérez'

Oproep aan Red Bull Racing: 'Neem afscheid van Sergio Pérez'
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing moet actie ondernemen en afscheid nemen van Sergio Pérez. Dat is de mening van Ralf Schumacher. Volgens de voormalig Formule 1-coureur verstoort de Mexicaan de teamsfeer binnen Red Bull en moet men ingrijpen voor het te laat is.

Tijdens de Grand Prix van Azerbeidzjan wist Sergio Pérez de race te winnen door meer dan veertig ronden voor Max Verstappen te blijven. De Nederlander gaf zijn teamgenoot dan ook de complimenten voor zijn race en liet weten dat hij én het team genieten van de prestaties van Pérez.

Maar daar gelooft Ralf Schumacher helemaal niks van. In zijn column voor Sky Sports schrijft hij dat de verstandhouding tussen Verstappen en Pérez niet oké is. De coureurs kunnen niet met elkaar door een deur en dat betekent dat Red Bull een keuze moet gaan maken: of we gaan door met Max Verstappen, of we gaan door met Sergio Pérez. Volgens Schumacher is de keuze dan snel gemaakt.

"Sergio Perez reed uitstekend in Azerbeidzjan. Hij heeft ook het potentieel om hier en daar sneller te zijn dan Max Verstappen. Maar met het oog op de strijd om het wereldkampioenschap denk ik dat hij niet de consistentie heeft van Verstappen", zo begint de broer van Michael Schumacher. "Hij maakt onder druk soms een fout als hij niet zo gelukkig is met de auto. Verstappen maakt die fouten niet, dus ik denk dat hij over het jaar heen de betere coureur zal zijn", aldus de zesvoudig Grand Prix-winnaar.

'Logisch om afscheid te nemen van Pérez'

Dat Pérez nu hier en daar goed genoeg is om een overwinning van Max Verstappen af te pakken is volgens Schumacher helemaal niet goed voor de sfeer binnen Red Bull. Het Oostenrijkse team moet dan ook ingrijpen, meent de voormalig F1-coureur.

"Er gaan veel geruchten rond in de paddock over de toekomst van Perez. Red Bull zou opties hebben: Ze hebben Yuki Tsunoda, Daniel Ricciardo is er nog en er zijn ook genoeg coureurs op de markt. Als er een verstoorde relatie is tussen Verstappen en Perez, dan zou het logisch zijn om afscheid te nemen van de Mexicaan. Als je goed kijkt, zie je dat de teamgenoten niet goed met elkaar overweg kunnen. En als een team twee rijders heeft die niet met elkaar kunnen opschieten, is dat een groot nadeel voor het team", aldus Schumacher.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties