F1 Nieuws

Oscar Piastri zet de aanval op Red Bull en Max Verstappen in: 'Dat hebben we laten zien'

Oscar Piastri zet de aanval op Red Bull en Max Verstappen in: 'Dat hebben we laten zien'
DPPI/BSR Agency
F1 Nieuws

Oscar Piastri zet de aanval op Red Bull en Max Verstappen in: 'Dat hebben we laten zien'

Oscar Piastri zet de aanval op Red Bull en Max Verstappen in: 'Dat hebben we laten zien'
DPPI/BSR Agency

Oscar Piastri heeft na vier slechte races van Red Bull het vizier op scherp staan en ziet dat er kansen liggen voor het Britse raceteam. Volgens de Australiër is het team van McLaren met Red Bull in gevecht om de wereldtitel.

Door de mindere vorm van Sergio Pérez in de afgelopen drie races, heeft McLaren het gat in het constructeurskampioenschap deels weten te dichten. Inmiddels staat het team uit Woking nog 'maar' 89 punten achter op Red Bull en als Pérez op deze manier door blijft gaan, zal dat gat snel kleiner worden.

Omdat Red Bull Racing op dit moment met slechts één auto vooraan strijd, lijkt Max Verstappen kansloos in de strijd om het constructeurskampioenschap. In de laatste drie races behaalde Red Bull 62 punten, waarvan er 58 gescoord werden door Verstappen. Dit terwijl McLaren met beide coureurs 88 punten scoorde. Dat zorgt ervoor dat het gat alsmaar kleiner en kleiner wordt.

Toch denkt Piastri dat het lastig wordt om Red Bull te verslaan, omdat de voorsprong van het Oostenrijkse team in de eerste paar races van het seizoen erg groot is geworden. Maar vanaf nu is het gevecht 'aan'.

"Het gaat lastig worden, maar ik denk dat we in gevecht zijn", aldus Piastri over de titelkansen.

"Volgens mij hebben wij in Canada de meeste punten gescoord als team, maar het scheelde niet veel. Het was zeker een goed resultaat voor ons. We zijn heel consistent geweest de afgelopen weekenden. Ook op erg verschillende circuits, we hebben laten zien dat we op alle banen sterk zijn. We hebben nog wat zaken op orde te stellen, maar dat zijn kleine dingen. Maar als je vecht voor een kampioenschap, dan kunnen details je heel ver brengen", vervolgt de Mclaren-coureur.

"Het gaat erg lastig worden, ook omdat Red Bull een vliegende start heeft gehad. Ik weet niet hoe ver we op dit moment van Ferrari verwijderd zijn, maar ik geloof er wel in dat we mee doen. We gaan het tweede half jaar groots moeten presteren om het waar te maken", sluit Piastri af.

Prestaties veelbelovend

Kijkend naar het huidige seizoen van McLaren, liegen de prestaties er niet om. Zowel Piastri als Lando Norris zijn elke race in de punten geëindigd, iets wat nog geen enkel ander team heeft weten te presteren. Ook hebben beide coureurs alle laps van het seizoen weten te voltooien.

Het kantelpunt voor McLaren waren de upgrades die werden toegepast in Miami, waardoor Lando Norris zijn eerste winst uit zijn carrière kon bemachtigen. Sindsdien rijdt het team van Zak Brown constant mee om de eerste plek. In Imola en Canada kwam Norris nog twee keer dichtbij de winst, maar de kwaliteiten van Max Verstappen waren tweemaal genoeg om de jonge Brit achter zich te houden.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties