F1 Nieuws

Oud F1-coureurs adviseren Newey: 'Dit is het juiste moment voor hem'

Oud F1-coureurs adviseren Newey: 'Dit is het juiste moment voor hem'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Oud F1-coureurs adviseren Newey: 'Dit is het juiste moment voor hem'

Oud F1-coureurs adviseren Newey: 'Dit is het juiste moment voor hem'
Red Bull Content Pool

In de Formule 1 was het vertrek van Adrian Newey bij Red Bull hét nieuws van de week. Na negentien seizoenen gaat de meesterontwerper het topteam uit Milton Keynes verlaten. Oud Formule 1-coureurs Jenson Button en Martin Brundle leggen uit wat dit nieuws voor Red Bull zal veranderen.

Het is nog onduidelijk wat dit nieuws voor Red Bull zal gaan betekenen in de toekomst. Newey staat bekend als de beste ontwerper in de geschiedenis van de Formule 1 en bij Williams, Mclaren en de afgelopen decennia bij Red Bull, wist de Engelsman meerdere auto's te ontwerpen die wereldkampioenschappen hebben gewonnen. Voor Red Bull moet dit nieuws dus hebben ingeslagen als een bom.

Button en Brundle schetsen situatie

Oud Formule 1-coureur Martin Brundle, die onder andere uitkwam voor Benetton, Williams en Mclaren, denkt dat een vertrek van Newey al veel langer speelt en dat Red Bull allang is voorbereid op een afscheid van Newey. "Ik ben er zeker van dat Max en zijn managementteam gedurende het hele proces op de hoogte zouden zijn geweest", laat Brundle weten aan Crash.net. "Red Bull zegt dat Adrian vorig jaar bijna stopte en dat het al een tijdje op de planning stond, dus ze zijn goed gestructureerd voor het chassis, de aerodynamica en de aandrijflijn voor de toekomst", aldus Brundle.

Er werd gesuggereerd dat Newey al lange tijd bijna geen invloeden meer heeft op de Red Bull-bolide, maar Brundle gelooft daar niet in. "Ze zijn absoluut op orde voor de toekomst, maar het verliezen van een genie als Adrian is nooit goed nieuws. Ik ben er zeker van dat Adrian in elk ontwerpproces onderweg een paar dingen tegenkomt en op zijn minst een briljant idee of twee heeft."

Jenson Button

De wereldkampioen van 2009, Jenson Button, denkt dat Newey er goed aan zal doen als hij even zijn rust gaat pakken. "Hij moet zich hergroeperen en nadenken over waar hij nu staat in zijn leven", zei Button. "Hij beoefent deze sport al zo lang en heeft zoveel bereikt. Op een gegeven moment wil je kijken naar andere dingen in het leven", aldus de Brit.

Button hoopt daarentegen wel dat de aerodynamicus daarna terugkeert in de Formule 1. "Of hij terugkomt of niet, dat weten we niet. Het zal triest zijn als hij niet terugkeert, omdat hij een groot deel van de sport uitmaakt en zo'n grote impact heeft gehad op de F1. Ik vind het ook gewoon leuk om hem te zien. Hij is een geweldig mens en een persoon in de paddock."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties