F1 Nieuws

Oud Red Bull-coureurs lovend over Adrian Newey: 'Voorecht om met hem te werken'

Oud Red Bull-coureurs lovend over Adrian Newey: 'Voorecht om met hem te werken'
BSR Agency
F1 Nieuws

Oud Red Bull-coureurs lovend over Adrian Newey: 'Voorecht om met hem te werken'

Oud Red Bull-coureurs lovend over Adrian Newey: 'Voorecht om met hem te werken'
BSR Agency

Adrian Newey is aan zijn laatste seizoen bezig bij Red Bull Racing. De Britse topontwerper gaat het team uit Milton Keynes verlaten na maar liefst 19 seizoenen. Oud Red Bull-coureurs Pierre Gasly, Alexander Albon en Daniel Ricciardo zijn zeer te spreken over Newey tegenover Motorsport.com.

Newey wist met Red Bull maar liefs zeven rijders- en acht constructeurstitels te pakken, terwijl hij bij zijn andere teams ook al goed was voor tien titels, wat hem op 25 titels in totaal brengt. Ook dit jaar lijkt het erop dat Red Bull met beide titels op zak dit seizoen gaat afsluiten. Hij wordt daarom ook gezien als de beste ontwerper ooit in de Formule 1.

Pierre Gasly

Alpine-rijder Pierre Gasly reed in 2019 een half seizoen voor Red Bull. Ondanks dat hij een slecht jaar kende, heeft hij kunnen proeven van het genie dat Newey is. "Een uniek genie, zal ik maar zeggen. Extreem getalenteerd en de meest succesvolle ingenieur in de geschiedenis van onze sport", zei Gasly. "En het is gewoon heel indrukwekkend en waarschijnlijk was mijn beste herinnering aan Red Bull het werken met zo'n speciaal individu. Ik had een heel goede relatie met Adrian. Een heel bescheiden en nuchtere man", aldus de Fransman.

Alexander Albon

Alexander Albon, de opvolger van Pierre Gasly, mocht de tweede helft van 2019 en het hele 2020-seizoen naast Max Verstappen in de Red Bull rijden. De Britse Thai is daarna testrijder geweest en is dus veel in aanraking geweest met Newey. Ook hij houdt warme gevoelens over aan de samenwerking met de Brit. "Hij is een heel aardig persoon, erg populair en zeer ruimdenkend. Ik kon heel goed met hem overweg. Het zal interessant zijn om zijn volgende zet te zien. Ik weet zeker dat elk team hem achtervolgt, in een poging hem te pakken te krijgen, maar wat hij ook kiest, of hij nu met pensioen gaat of racen, ik wens hem het allerbeste. En uiteraard staat onze deur ook altijd open", zo zei de Williams-coureur.

Daniel Ricciardo 

Daniel Ricciardo heeft zelfs races gewonnen in de auto's van Newey. De Australiër reed voor Red Bull van 2014 tot en met 2018 en wist in die periode zeven keer de hoogste trede van het podium te halen. Ook hij was lovend over Newey. "Het was een voorrecht om met hem samen te werken en een voorrecht om in verschillende van zijn raceauto's te mogen rijden. Het is duidelijk dat ik een beetje een fan ben van de sport en zelfs weet je, mijn vader, toen ik tekende bij Red Bull, zei: 'Oh, jij gaat aan de slag met Adrian.' Ook voor hem was dat spannend", aldus de honey badger.

Het is nog niet bekend wat Newey na dit seizoen gaat doen. De Engelsman wordt veel gelinkt aan een overstap naar Ferrari of Aston Martin. Ook Mercedes en Audi houden Newey in de gaten.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties