F1 Nieuws

McLaren en Norris zetten belangrijk doel voor 2025 en willen Verstappen aftroeven

McLaren en Norris zetten belangrijk doel voor 2025 en willen Verstappen aftroeven
BSR Agency
F1 Nieuws

McLaren en Norris zetten belangrijk doel voor 2025 en willen Verstappen aftroeven

McLaren en Norris zetten belangrijk doel voor 2025 en willen Verstappen aftroeven
BSR Agency

Na zijn eerste overwinning, tijdens de Grand Prix van Miami, bevindt Mclaren-coureur Lando Norris zich op een roze wolk. Twee weekenden geleden wist hij eindelijk zijn eerste zege te pakken en hij denkt dat er nog veel meer zullen volgen. Sterker nog, als het aan Norris zelf ligt gaat hij volgend seizoen al voor de titel.

Het heeft 110 races moeten duren voordaat Norris op de hoogste trede van het podium mocht staan. Nadat hij meer dan zeven seconden was weggereden van de Red Bull van Max Verstappen, kwam hij als eerste over de finish in Miami. Héél de Formule 1-wereld was te spreken over de prestatie van Norris en Mclaren, maar het Britse team wil meer.

Wereldtitel het volgende doel 

Norris steekt niet onder stoelen of banken dat hij een groter doel heeft dan alleen een race hier en daar te winnen. De Engelsman en zijn team Mclaren zijn ambitieus en willen zorgen dat Red Bull en Verstappen volgend jaar concurrentie krijgen voor de wereldtitel. De eenmalig GP-winnaar gelooft in zichzelf en zijn team dat dit ook gaat lukken.

"100 procent. Dat zeg ik nog steeds met mijn beide voeten op de grond. We hebben een geweldig team achter ons en we zijn dichterbij dan ooit", zei Norris tegenover Sky Sports. "Hoe ik begin dit jaar ook zei dat we races kunnen winnen, moet ik het vertrouwen hebben om volgend jaar te zeggen dat we voor de volgende stap kunnen gaan".

Zak Brown

Teambaas Zak Brown gaat met Norris mee. De Amerikaan en Norris werken al jarenlang samen en zijn nu op jacht naar de absolute kroon op hun werk, maar de baas van Mclaren wil nog niet té ver vooruit kijken. Hij denkt vooral aan het behalen van meer overwinningen in 2024.

"Ik begrijp niet waarom we niet voor overwinningen kunnen vechten. Het zal niet gemakkelijk worden. Red Bull heeft nog steeds de snelheid, dit was één race en we waren er echt op ingespeeld, maar de laatste twee races waren we sneller dan Ferrari, dus we zijn er dichtbij", zei Brown. "We zitten in de game. Het laat zien dat Red Bull te verslaan is en we zijn van plan om hen en wie dan ook dit jaar nog een paar keer te verslaan, dus ik zie geen reden waarom niet", aldus de Amerikaan.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties