F1 Nieuws

Oud-teambaas Flavio Briatore fileert Ferrari na moeilijke race in Jeddah

Oud-teambaas Flavio Briatore fileert Ferrari na moeilijke race in Jeddah
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

Oud-teambaas Flavio Briatore fileert Ferrari na moeilijke race in Jeddah

Oud-teambaas Flavio Briatore fileert Ferrari na moeilijke race in Jeddah
Ferrari F1 Media

Oud-teambaas Flavio Briatore is allerminst te spreken over de huidige prestaties van Ferrari. Volgens de Italiaan heeft Ferrari haar huidige vorm deels aan zichzelf te danken, maar heeft ook de FIA een rol gespeeld.

Tussen 1988 en 2009 was Briatore actief als teambaas van onder meer Benetton en Renault. In zijn tijd als teambaas wist de Italiaan vier keer kampioen te worden met de beide teams. Ook werkte de man uit Verzuolo samen met Formule 1-grootheden zoals Michael Schumacher en Fernando Alonso.

In de jaren dat Renault competitief was en Alonso zijn enige twee WK-titels wist te claimen, vocht het Franse team met Ferrari. Briatore geeft tijdens een interview met Rai Radio 1 aan dat hij zaken van toen herkent met hoe het er nu aan toegaat bij de Italiaanse equipe.

"Er is in jaren niets veranderd bij Ferrari. Misschien lijkt het erop dat er iets bijzonders staat te gebeuren, maar dat lijkt ieder jaar zo. Ferrari moet eens met ijzeren vuist gaan regeren", stelt Briatore, die terugblikt op de laatste jaren van Ferrari.

FIA-ingreep

Afgelopen seizoen zag Briatore dat Ferrari voor het eerst in lange tijd weer competitief was. Volgens de oud-teambaas werd die vorm toen echter een halt toegeroepen door de FIA. "Afgelopen seizoen was Ferrari snel, maar toen voerde de FIA een wijziging door om het porpoising tegen te gaan. Als ik teambaas was geweest bij Ferrari, dan had ik nooit toegestaan dat de regels werden veranderd", gaat Briatore verder.

De Italiaan doelt op de wijziging die de FIA doorvoerde na de Hongaarse GP. Toen moesten Formule 1-teams hun bolides namelijk een flink stuk hoger boven het asfalt leggen om te voorkomen dat de vloer tegen het asfalt zou stuiteren.

Fout op fout

Briatore ziet dat Ferrari niet van haar eerdere fouten heeft geleerd. Ook in Jeddah waren er namelijk een aantal blunders van het Italiaanse team te zien. "De communicatie is niet goed. Tijdens de winter denkt men dat Ferrari voor de titel kan strijden, maar daar blijkt uiteindelijk niets van waar te zijn", zegt Briatore.

Verder ziet Briatore dat er ook valse beloftes worden gedaan door Ferrari. "Tijdens de presentatie van de auto werd verteld dat de SF23 de snelste Ferrari-bolide ooit zou zijn. Dit zorgt voor verwarring. Je moet als team niet zoveel beloven aan je fans en het vervolgens niet waarmaken. Nu wordt het team gedwongen om de wereldtitels te winnen, maar andere teams zijn gewoon veel sneller."

Gat dichten

In verschillende Italiaanse media wordt gesproken over een mogelijke titelkans voor Ferrari in 2024. Volgens de Italiaanse tak van Motorsport.com zou Ferrari zelfs al een Red Bull-achtige bolide in de windtunnel hebben staan voor het 2024-seizoen. Daarmee lijkt het huidige seizoen dus te zijn afgeschreven.

Briatore lijkt de geruchten van de Italiaanse media kracht bij te geven. Volgens de Italiaan wordt het namelijk heel erg moeilijk om het gat naar Red Bull te dichten dit seizoen. "Het huidige gat naar Red Bull dichten wordt moeilijk, heel erg moeilijk."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties