F1 Nieuws

'Papa Stroll' houdt zich aan zijn woord en besluit contract Lance Stroll te verlengen

'Papa Stroll' houdt zich aan zijn woord en besluit contract Lance Stroll te verlengen
BSR Agency
F1 Nieuws

'Papa Stroll' houdt zich aan zijn woord en besluit contract Lance Stroll te verlengen

'Papa Stroll' houdt zich aan zijn woord en besluit contract Lance Stroll te verlengen
BSR Agency

Lance Stroll blijft de komende jaren voor Aston Martin rijden. De Canadees, zoon van teameigenaar Lawrence Stroll, had een contract tot en met het einde van dit seizoen, maar het team kan nu bevestigen dat hij in 2025 en de jaren daarop bij Aston Martin zal blijven. Hiermee houdt Papa Stroll zich aan zijn woord, aangezien hij eerder dit jaar liet weten dat hij op de eerste plek vader was en teameigenaar op de tweede plek kwam.

Of het voor de ontwikkeling van Aston Martin de juiste keuze is, is nog maar de vraag, maar Lance Stroll zal de komende twee seizoenen nog naast Fernando Alonso rijden bij het Britse team. De 25-jarige Canadees, die in zijn carrière drie keer op het podium wist te geraken in de Formule 1, stelt dit seizoen nogal teleur. Hoewel de Aston Martin-bolide dit jaar ook niet om over naar huis te schrijven is, wordt hij bijna ieder weekend met een grote marge verslagen door teamgenoot Alonso.

De Spanjaard staat inmiddels op 41 punten, terwijl Stroll slechts 17 punten verzameld heeft in dezelfde periode. Maar dat is voor Aston Martin geen reden om op zoek te gaan naar een vervanger, Lance blijft gewoon bij het team voor de komende seizoenen.

Korte reactie Stroll

Op het nieuws gaf Stroll maar een korte reactie op de website van Aston Martin. Volgens de zoon van de teameigenaar heeft hij vooral veel zin in de toekomst: "Ik ben heel blij dat ik heb toegezegd om bij het team te blijven voor 2025 en daarna. Het is verbazingwekkend om te zien hoe ver we de afgelopen vijf jaar zijn gekomen; we zijn als team zo gegroeid en er is nog zoveel om naar uit te kijken", aldus Stroll Jr.

Teambaas Mike Krack had wat meer woorden gereedstaan om de contractverlenging van Lance Stroll te vieren. Volgens de Luxemburger speelt Lance een 'cruciale rol' in de opmars van het team: "We zijn verheugd dat we Lance's toekomst bij Aston Martin Aramco kunnen bevestigen. Hij heeft een sleutelrol gespeeld bij het opbouwen van dit team. Zijn technische feedback heeft, samen met zijn toegewijde simulatorwerk, bijgedragen aan de voortdurende ontwikkeling van de auto elk seizoen. De consistentie en stabiliteit van zowel Lance als Fernando die bij ons team blijven, is een geweldig platform om onze ambities te blijven realiseren. We kijken ernaar uit om nog meer ongelooflijke herinneringen te creëren en samen nog meer succes te boeken."

Stroll is op donderdag de tweede coureur die zijn contract verlengd heeft in de Formule 1. Eerder op de dag werd al duidelijk dat Pierre Gasly zijn jawoord heeft gegeven aan een langer verblijf bij het Franse Alpine.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties