F1 Nieuws

Pierre Gasly tekent bij en blijft komende jaren bij Alpine rijden

Pierre Gasly tekent bij en blijft komende jaren bij Alpine rijden
Alpine F1 Media
F1 Nieuws

Pierre Gasly tekent bij en blijft komende jaren bij Alpine rijden

Pierre Gasly tekent bij en blijft komende jaren bij Alpine rijden
Alpine F1 Media

Alpine-coureur Pierre Gasly heeft besloten zijn contract bij het Franse team te verlengen en blijft daarmee voor de komende jaren bij zijn huidige renstal actief. De voormalig teamgenoot van Max Verstappen sloot zich aan het begin van 2023 aan bij Alpine, waar hij Esteban Ocon zou vergezellen. Inmiddels is duidelijk dat de wegen van Alpine en Ocon na dit jaar scheiden, maar Gasly heeft wél besloten bij zijn huidige team te blijven.

Voor Alpine begon 2024 desastreus, waarbij de A524 te zwaar was, downforce tekort kwam en ook op motorgebied niet meekan met de andere partijen. Inmiddels is er een stijgende lijn zichtbaar en kon Gasly afgelopen weekend zelfs met Sergio Pérez [Red Bull] en Oscar Piastri [McLaren] vechten. Door deze ontwikkeling heeft Gasly gezien dat er nog altijd genoeg 'knowhow' bij Alpine aanwezig is, waardoor hij heeft besloten om zijn contract bij het team te verlengen.

Gasly heeft een deal voor meerdere seizoenen getekend en op de website van Alpine laat de Fransman weten dat hij daar ontzettend blij mee is. Om onderdeel uit te mogen maken van het team uit Enstone is voor hem een eer en hij wil dat avontuur - in tegenstelling tot teamgenoot Esteban Ocon - dan ook graag voortzetten.

"Ik voel me erg thuis bij dit geweldige team. Ik geniet ervan om deel uit te maken van zowel het Formule 1-project als de bredere visie van Alpine Cars. Ik ben hier nu meer dan 18 maanden officieel en het is altijd het plan geweest om een langetermijnproject met het team op te bouwen. Hoewel het op de baan tot nu toe een uitdagend seizoen is geweest, blijf ik trouw aan het project en ga ik nergens heen", begint Galsy.

"Ik ben blij met de veranderingen, het harde werk en de richting die het team uitgaat. Er zit veel potentieel in het personeel en de middelen van dit team. Ik ben enthousiast over wat komen gaat in de toekomst en op dit moment concentreer ik me op de dagelijkse details die we invoeren om onze prestaties te verbeteren."

Carlos Sainz?

Alpine maakt duidelijk dat ze later dit seizoen bekend zullen maken wie de teamgenoot van Pierre Gasly wordt voor het 2025 Formule 1-seizoen. Onlangs kwam het gerucht naar buiten dat Carlos Sainz mogelijk terugkeert naar het Franse team, waar hij tussen 2017 en 2018 deel van uitmaakte.

De Spanjaard kan overigens ook tekenen bij Williams en Audi, terwijl Spaanse media berichten dat Red Bull Racing mogelijk ook nog een optie is.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties