F1 Nieuws

Dit is de Alpine-bolide voor 2024: de A524

Dit is de Alpine-bolide voor 2024: de A524
Alpine F1 Media
F1 Nieuws

Dit is de Alpine-bolide voor 2024: de A524

Dit is de Alpine-bolide voor 2024: de A524
Alpine F1 Media

Het Alpine Formule 1-team heeft zojuist de bolide voor 2024 wereldkundig gemaakt. De renstal uit Frankrijk hield een speciale persconferentie, waarbij zowel de F1-auto als de Hypercar van Alpine het daglicht zag. In 2024 zullen Pierre Gasly en Esteban Ocon gebruik gaan maken van de A524, waarmee ze definitief proberen aan te haken bij de topteams.

Al jaren bevindt Alpine zich in een lastig parket. Het is één van de fabrieksteams in de Formule 1 [Alpine is een merk van Renault], maar in tegenstelling tot Ferrari, Mercedes en Red Bull-Honda lukt het ze maar niet om echt aan te haken in de top van het veld. Waar het er in 2022 op leek alsof Alpine een grote stap zou maken en het wellicht zou kunnen denken aan een overwinning hier of daar, vielen de resultaten in 2023 wederom tegen.

Het team eindigde in niemandsland, op de zesde positie. De achterstand op nummer 5 - Aston Martin - bedroeg 160 punten, terwijl de voorsprong op Williams ruim te noemen was, met 92 punten. In 2024 moet daar verandering in komen en wil het Franse team definitief omhoog kijken en een aanval doen op de podiumplaatsen. Dat moet gaan gebeuren met de A524.

Famin wijst naar rol Ocon en Gasly

Volgens Bruno Famin, de teambaas van Alpine die in 2023 het stokje overnam van de ontslagen Otmar Szafnauer, gaat 2024 een belangrijk jaar worden voor het team uit Enstone. Er wordt daarin vooral gekeken naar Esteban Ocon en Pierre Gasly, die alles uit het materiaal moeten zien te halen. Dat laat Famin weten in aanloop naar het nieuwe F1-seizoen.

"Esteban en Pierre spelen zowel op als naast het circuit een sleutelrol en we kijken ernaar uit om hard met hen samen te werken. Dit is een belangrijk seizoen, waarin we erop rekenen dat beide coureurs doorgaan waar ze gebleven waren, resultaten leveren op de baan en het team erbuiten pushen met waardevolle bijdragen op de simulator om de toekomstige ontwikkeling van de auto te helpen", aldus Famin.

Foto's

Bekijk de foto's van de A524 hieronder:

Dit is de Alpine-bolide voor 2024: de A524
Alpine F1 Media
a524
Alpine F1 Media

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties