F1 Nieuws

Ralf Schumacher heeft slecht nieuws voor George Russell bij transfer Max Verstappen

Ralf Schumacher heeft slecht nieuws voor George Russell bij transfer Max Verstappen
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Ralf Schumacher heeft slecht nieuws voor George Russell bij transfer Max Verstappen

Ralf Schumacher heeft slecht nieuws voor George Russell bij transfer Max Verstappen
Red Bull Content Pool

Als Max Verstappen daadwerkelijk besluit om naar Mercedes te vertrekken, iets wat volgens Ted Kravitz wel de gedachte is binnen het Verstappen-kamp, kan dat weleens vervelende gevolgen gaan hebben voor George Russell. Dat heeft Ralf Schumacher duidelijk gemaakt bij Sky Sports Deutschland. Volgens de voormalig F1-coureur is Russell zijn zitje niet meer zeker, als Verstappen zijn vertrek bij Red Bull aankondigd.

Al maanden wordt Max Verstappen gelinkt aan een overstap naar Mercedes. Eerst vanwege de aanhoudende interne strijd tussen Helmut Marko en Christian Horner, maar nu vooral vanwege de geluiden uit de Red Bull Powertrains-fabriek. Volgens Toto Wolff zouden 'enkele teams' achterlopen met de 2026-motor, aangezien zij nu de regels willen aanpassen. Het enige team wat tot nu toe negatief over de nieuwe reglementen heeft gesproken, is Red Bull Racing.

Waar men in de fabriek in Milton Keynes hoogstwaarschijnlijk niet al te veel vertrouwen heeft in de 2026-krachtbron, is er bij Mercedes juist veel vertrouwen in hun project. Het Duitse team lijkt voor Max Verstappen dan ook geen slechte bestemming voor 2026, als de nieuwe set reglementen van start gaan. Maar de Nederlander heeft één probleem: Mercedes lijkt de opvolger van Lewis Hamilton al in huis te hebben.

Kimi Antonelli

Kimi Antonelli is een Mercedes-junior, uitkomend in de Formule 2. De 17-jarige Italiaan wordt door velen gezien als de nieuwe Max Verstappen en Toto Wolff lijkt de afgelopen weken steeds meer overtuigd te raken van het feit dat Antonelli de ideale opvolger is van Lewis Hamilton. Dat is slecht nieuws voor Max Verstappen, aangezien dat betekent dat het vrije stoeltje bij Mercedes ingenomen gaat worden, voor de lange termijn. Maar Ralf Schumacher verwacht dat Verstappen geen last zal hebben van Antonelli.

Mocht de drievoudig wereldkampioen willen vertrekken naar Mercedes, dan zal Toto Wolff ervoor zorgen dat er een zitje vrijkomt. George Russell zal dan de grote verliezer zijn, gezien hij zijn stoeltje af zal moeten staan aan Verstappen. Dat verwacht Schumacher.

"Vanuit het oogpunt van Toto Wolff verdient Kimi Antonelli de kans en er zijn blijkbaar contractuele afspraken gemaakt. Er staat niet bij welk team het moet zijn - maar omdat Williams bezet is, neem ik aan dat het bij Mercedes zal zijn. Wolff heeft zelf gezegd dat hij zich op de toekomst wil richten. Nu is het perfecte moment. Mercedes is weer helemaal in vorm en had een uitstekende race in Canada. Dit is het ideale moment voor Antonelli om op te warmen", begint Schumacher bij Sky Deutschland.

"Als Max Verstappen echt besluit om Red Bull te verlaten, kan ik me voorstellen dat er een stoeltje voor hem is bij Mercedes. Dan zou het wel eens slecht kunnen aflopen voor George Russell. Hij is - of was - een supertalent, maar hij maakt ook veel fouten. Als er dan een wereldkampioen op de markt komt, kan ik me voorstellen dat de baan van George Russell ook in gevaar kan komen", aldus de Duitser.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties