F1 Nieuws

RB-CEO heeft slecht nieuws voor Liam Lawson in jacht op F1-zitje

RB-CEO heeft slecht nieuws voor Liam Lawson in jacht op F1-zitje
BSR Agency
F1 Nieuws

RB-CEO heeft slecht nieuws voor Liam Lawson in jacht op F1-zitje

RB-CEO heeft slecht nieuws voor Liam Lawson in jacht op F1-zitje
BSR Agency

Liam Lawson is misschien wel de beste Formule 1-coureur zonder stoeltje op dit moment. De Nieuw-Zeelander - die als testcoureur fungeert bij Red Bull - zou dolgraag een zitje willen bemachtigen bij de Racing Bulls, het zusterteam van Red Bull. Maar als het aan RB-CEO Peter Bayer ligt, zal hij daar nog even geduld voor moeten hebben.

Lawson mocht vorig seizoen een aantal races invallen voor Daniel Ricciardo, die in Zandvoort zijn pols brak. In die vijf races dat hij mee mocht doen (Nederland, Italië, Singapore, Japan en Qatar), maakte hij veel indruk, door snelle kwalificaties en een paar punten bij elkaar te sprokkelen. Tóch koos Red Bull ervoor om Ricciardo en Yuki Tsunoda als line up voor 2024 te bevestigen.

Ondanks dat Ricciardo een matig seizoen beleeft, is Bayer tevreden over zijn huidige rijdersduo. "We zijn erg blij met onze coureurs op dit moment en we zien het niet echt zitten om tijd te verspillen met doelloze discussies", laat Bayer weten tegenover RacingNews365. "We hebben een sterk duo en zelfs een hele goede reservecoureur met Liam Lawson. Ook het talent dat doorstroomt vanuit de Formule 2 en Formule 3 is ontzettend getalenteerd, dus we richten ons nu vooral op presteren. De focus ligt misschien zelfs op Aston Martin, die voor ons staan in het klassement", aldus de CEO.

Lawson in de wachtkamer

Bayer ziet geen reden om Lawson op dit moment een RB-zitje te geven. Desondanks schroomt de CEO niet om de loftrompet over de Nieuw-Zeelander te steken. "Liam is een heel waardevol lid van ons team en hij is ieder raceweekend aanwezig, bovenop zijn werk in de simulator. Maar zoals ik al zei hebben we momenteel twee coureurs in de auto zitten die telkens weer verbetering vinden, dus we willen nog niet spreken over 2025. Misschien is dit wel een luxepositie, maar we richten onze focus voor nu dus op onze prestaties op de baan. Dat zal in ieder geval tot de zomerstop zo blijven."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties