F1 Nieuws

'Red Bull hakt knoop door en maakt snel kenbaar wie Max Verstappen als teamgenoot krijgt in 2025'

'Red Bull hakt knoop door en maakt snel kenbaar wie Max Verstappen als teamgenoot krijgt in 2025'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Red Bull hakt knoop door en maakt snel kenbaar wie Max Verstappen als teamgenoot krijgt in 2025'

'Red Bull hakt knoop door en maakt snel kenbaar wie Max Verstappen als teamgenoot krijgt in 2025'
Red Bull Content Pool

Sergio Pérez blijft bij Red Bull Racing, waar hij ook in 2025 de teamgenoot zal zijn van Max Verstappen. Dat weten onder andere Motorsport.com en The-Race te melden. Volgens de betrouwbare media heeft het Oostenrijkse team op dit moment niet het idee dat er een beschikbare coureur een betere optie is om naast Max Verstappen te zetten, dan Pérez.

Al sinds het begin van het 2021 Formule 1-seizoen is Sergio Pérez onderdeel van het Red Bull Racing F1-team en daar wist hij in zijn eerste jaar direct een onuitwisbare indruk achter te laten. Vooral tijdens de laatste race van het seizoen maakte Checo zichzelf onsterfelijk, door Lewis Hamilton op te houden in Abu Dhabi, waardoor Max Verstappen kon aansluiten en daardoor uiteindelijk de race - en dus het kampioenschap - kon winnen.

Maar sinds dat moment is het allemaal minder gegaan voor Pérez. Vooral het afgelopen anderhalve seizoen is de Mexicaan meerdere malen door het ijs gezakt en ook afgelopen weekend presteerde de Red Bull-coureur weer onder zijn kunnen. Met een achttiende plek in de kwalificatie en een uitvalbeurt in de race was het geen Grand Prix-weekend om over naar huis te schrijven, maar dat lijkt Red Bull er niet van te weerhouden om Pérez een nieuw contract te geven.

Pérez ook in 2025 naast Max Verstappen

Volgens goed ingevoerde bronnen van onder andere Motorsport.com en The-Race.com naderen Sergio Pérez en Red Bull Racing elkaar als het gaat om het zitje naast Max Verstappen voor 2025. Eerder werd al duidelijk dat het Oostenrijkse team de Mexicaan graag wilde behouden, maar dat Pérez graag een tweejarig contract wilde hebben, terwijl Red Bull niet langer dan één seizoen door wilde met Checo. Uiteindelijk lijken de partijen elkaar toch gevonden te hebben, aangezien de laatste plooien gladgestreken worden, alvorens Pérez een nieuw contract tekent bij Red Bull.

Red Bull-baas Christian Horner heeft inmiddels al laten weten dat het weekend in Monaco, waar Pérez niet geweldig presteerde, geen invloed gaat hebben op zijn toekomst. Het team weet namelijk waar de Mexicaan toe in staat is en één minder weekend doet daar niks aan af.

"Dit weekend was behoorlijk zwaar voor hem. We moeten er natuurlijk voor zorgen dat beide auto's punten scoren, want we kunnen de dreiging van Ferrari en McLaren in beide kampioenschappen niet wegwuiven. Maar Checo was de eerste zes races erg sterk, kwalificeerde zich op de eerste rij, eindigde als tweede en derde en scoorde erg goed. We moeten gewoon weer vertrouwen krijgen", aldus Horner na de race in Monaco.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties