F1 Nieuws

Red Bull-keuze zorgt voor frustratie bij reservecoureur: 'Ik weet het niet...'

Red Bull-keuze zorgt voor frustratie bij reservecoureur: 'Ik weet het niet...'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull-keuze zorgt voor frustratie bij reservecoureur: 'Ik weet het niet...'

Red Bull-keuze zorgt voor frustratie bij reservecoureur: 'Ik weet het niet...'
Red Bull Content Pool

Het waren voor Liam Lawson een aantal magische weken, toen hij Daniel Ricciardo mocht vervangen bij AlphaTauri. De Nieuw-Zeelander, die dit jaar eigenlijk alleen uit zou komen in het Japanse Super Formula, werd ineens opgeroepen voor een F1-zitje, na de blessure van Daniel Ricciardo.

Tijdens de GP van Nederland brak Daniel Ricciardo zijn hand, waardoor AlphaTauri gebruik moest maken van Liam Lawson, de reservecoureur van zowel Red Bull als het Italiaanse zusterteam. Er werd eerst verwacht dat de voormalig F2-coureur een race of twee zou mogen rijden, maar het werden er uiteindelijk vijf.

In die vijf races deed Lawson het uitstekend, waarbij hij zelfs punten pakte tijdens de Grand Prix van Singapore. Een vast zitje leverde het hem niet op, aangezien hij in 2024 aan de zijlijn toe zal moeten kijken. Dat frustreert de jonge coureur, al heeft hij wel begrip voor de situatie. Dat legt hij uit in de Beyond the Grid-podcast van de Formule 1.

"Het is enorm frustrerend, maar ik ben in staat geweest om het een plekje te geven. Ik kan het begrijpen, zeker op het moment dat ze de keuze moesten maken, dat dit het is geworden. Dat was vorig jaar ook met De Vries [Nyck, red.]. Op dat moment had ik een verschrikkelijke periode in mijn F2-seizoen. Op het einde wisten we dat om te draaien, maar toen was het al te laat, omdat de beslissingen al genomen was [om De Vries in de AlphaTauri te plaatsen voor 2023]. Dat was frustrerend, maar ik kon het begrijpen, vanwege hoe mijn seizoen tot op het moment van de keuze gegaan was", begint Lawson.

Reserverol in 2024

In 2024 zal Lawson het wederom moeten doen zonder vast zitje in de Formule 1, omdat alle stoeltjes bij Red Bull en AlphaTauri vol zitten en er ook bij de andere teams niet veel lijkt te veranderen. Dat is, voor de zoveelste keer, frustrerend voor Lawson, maar hij blijft hoopvol dat hij op een gegeven moment de kans krijgt van Red Bull.

"Het is natuurlijk frustrerend om volgend jaar niet te rijden, maar ik ga er het beste van maken om zoveel mogelijk betrokken te blijven. Ik ben nog altijd een Red Bull-coureur en als ik ooit de kans krijg in de Formule 1, zal dat via Red Bull zijn. Wanneer dat gaat zijn weet ik niet... Maar ik denk dat Red Bull mij een kans gaat geven", aldus de Nieuw-Zeelander.

Volgens LastWordonSports heeft Lawson de toezegging gekregen dat hij in 2025 een vast zitje krijgt op de F1-grid.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties