F1 Nieuws

Red Bull-toekomst Daniel Ricciardo in gevaar? 'Liam Lawson krijgt toezegging voor 2025'

Red Bull-toekomst Daniel Ricciardo in gevaar? 'Liam Lawson krijgt toezegging voor 2025'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull-toekomst Daniel Ricciardo in gevaar? 'Liam Lawson krijgt toezegging voor 2025'

Red Bull-toekomst Daniel Ricciardo in gevaar? 'Liam Lawson krijgt toezegging voor 2025'
Red Bull Content Pool

Red Bull zou Liam Lawson zekerheid hebben geboden voor 2025 in ruil voor een jaar langs de zijlijn in 2024. De Nieuw-Zeelander zou namelijk niet zomaar genoegen hebben genomen met een degradatie terug naar de rol van test- en reservecoureur bij Red Bull.

Dit seizoen begon het team van AlphaTauri met Nyck de Vries en Yuki Tsunoda. Na slechts tien races kwam er echter verandering in deze line-up. De Vries presteerde namelijk ondermaats en volgens de Red Bull-leiding was er geen verbetering te zien in de snelheid van de voormalig Formule 2- en Formule E-kampioen.

Ook waren er geruchten die suggereerden dat men achter de schermen bij AlphaTauri niet heel blij was met de werkwijze van De Vries. Deze geruchten zijn overigens nooit bevestigd.

Rentree Ricciardo

Voorafgaand aan de Grand Prix van Hongarije maakte AlphaTauri bekend dat Daniel Ricciardo de plek van De Vries zou overnemen voor de rest van het seizoen. Tijdens de tweede vrije training in Zandvoort brak de Australiër echter een van zijn middenhandsbeentjes. Hierdoor werd Lawson naar voren geschoven als de vervanger van Ricciardo.

Na slechts twee races verreden te hebben behaalde Lawson in de straten van Singapore punten. Het was ook gelijk de hoogste klassering voor een AlphaTauri-coureur dit seizoen. Ondanks zijn goede prestaties (1x P14, 2x P11 en 1x P9) heeft de Red Bull-top ervoor gekozen om Lawson geen zitje bij AlphaTauri voor komend seizoen aan te bieden. In plaats daarvan is er besloten om Ricciardo en Tsunoda aan te houden voor 2024.

Toezegging voor 2025

Dat Lawson opnieuw akkoord is gegaan met een rol als test- en reservecoureur bij Red Bull is opmerkelijk. De Nieuw-Zeelander liet namelijk weten dat hij graag zou aanblijven in de Formule 1 als voltijdscoureur. Door dat doel komt nu dus een streep, voor 2024 dan. Volgens LastWordOnSport heeft Lawson namelijk alleen maar getekend voor 2024 met de toezegging dat hij in 2025 als voltijdscoureur op de Formule 1-grid staat.

Bij welk team Lawson dan zal plaatsnemen, is nog maar de vraag. Red Bull lijkt in 2025 namelijk aan een flinke stoelendans mee te gaan doen. Zo loopt het contract van Sergio Pérez in 2024 af en trekt Honda zich vanaf 2026 terug als motorleverancier bij Red Bull en AlphaTauri. De Japanse fabrikant gaat vanaf dan in zee met Aston Martin en zou maar wat graag een Japanse coureur willen zien rijden bij de Britse equipe.

Tsunoda's vertrek bij AlphaTauri behoort daarmee tot een reële mogelijkheid. Voor Ricciardo en Pérez ligt alles daarentegen nog ver open. De Mexicaan heeft laten weten graag bij Red Bull te willen blijven, maar ook ergens anders te willen rijden als Red Bull niet meer 'zijn plek' is. Ricciardo heeft daarentegen aangegeven graag te willen terugkeren naast Max Verstappen. Dat hangt echter van zijn snelheid af in 2024.

Volgens oud-coureur Jan Lammers is er bij Red Bull echter al zo goed als zeker een keuze gemaakt en rijdt Lawson vanaf 2025 naast Verstappen bij Red Bull. Voor nu blijft alles echter koffiedik kijken.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties