F1 Nieuws

Red Bull lijkt helemaal uit elkaar te vallen: 'Ik geef ze nog twee jaar'

Red Bull lijkt helemaal uit elkaar te vallen: 'Ik geef ze nog twee jaar'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull lijkt helemaal uit elkaar te vallen: 'Ik geef ze nog twee jaar'

Red Bull lijkt helemaal uit elkaar te vallen: 'Ik geef ze nog twee jaar'
Red Bull Content Pool

Ondanks alle successen op de baan, gaat er naast de baan van alles mis bij Red Bull. De Oostenrijkse renstal verkeert in een staat van oorlog, wat zich vooral op politiek gebied afspeelt, en deze week maakte het topteam bekend dat topontwerper Adrian Newey na bijna twintig jaar zal vertrekken. Ralf Schumacher voorspelt dat Red Bull als een kaartenhuis in elkaar gaat vallen.

Sinds het overlijden van Red Bull-oprichter Dietrich Mateschitz in 2022, valt iedereen binnen het Oostenrijkse over elkaar. Er ontstaan meerdere kampen die allemaal de macht willen grijpen. Aan de ene kant staat adviseur Dr Helmut Marko namens Red Bull Oostenrijk en aan de andere kant staat teambaas Christian Horner namens Red Bull Thailand. Het politieke spel begon voorafgaand aan het 2024-seizoen, waarin Erik van Haren in de Telegraaf meldde dat Christian Horner beschuldigd zou zijn van grensoverschrijdend gedrag binnen de Red Bull-organisatie.

Volgens Kamp Horner was dit nieuws gelekt door Helmut Marko en voorafgaand aan de Grand Prix van Saudi Arabië deelde de Oostenrijker mee dat hij geschorst zou kunnen worden. Nadat Max Verstappen bekendmaakte als een blok achter Marko te staan, besloot Red Bull hem toch niet te schorsen.

Ook Ralf Schumacher ziet het politieke spel binnen Red Bull steeds serieuzere vormen aannemen. De broer van racelegende Michael voorspelt een grote afgang voor het team uit Oostenrijk. "Christian Horner draagt ​​hiervoor de volledige verantwoordelijkheid, omdat hij zich met alles wat hij heeft aan de macht vastklampt", zei Schumacher tegen de Duitse tak van Sky. "Ik geef Red Bull nog twee jaar en als ze Horner blijven vasthouden, zal het team wegzinken in middelmatigheid. Daar ben ik vrij zeker van", aldus de Duitser.

Na Newey lijkt ook Verstappen te vertrekken 

Deze week werd officieel bekendgemaakt dat topontwerper Adrian Newey zal vertrekken bij Red Bull. De Engelsman neemt na bijna twintig jaar afscheid van het team uit Milton Keynes, met een gigantische staat van dienst. Ook gaan de geruchten rond dat Max Verstappen op termijn zal vertrekken bij Red Bull. Ondanks dat hij afstevent op zijn vierde wereldtitel op rij met het Oostenrijkse team, zou hij oren hebben naar een transfer naar Mercedes.

Het schijnt dat kamp Verstappen aankomend weekend, tijdens de Grand Prix van Miami, op de koffie gaat met Mercedes-teambaas Toto Wolff en INEOS-CEO James Ratcliffe. Daar zal hij hoogstwaarschijnlijk een contract aangeboden krijgen van 150 miljoen euro per jaar.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties