F1 Nieuws

Red Bull-prominent velt opvallend oordeel over Mercedes na GP Miami

Red Bull-prominent velt opvallend oordeel over Mercedes na GP Miami
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull-prominent velt opvallend oordeel over Mercedes na GP Miami

Red Bull-prominent velt opvallend oordeel over Mercedes na GP Miami
Red Bull Content Pool

De Grand Prix van Miami bewees maar weer dat de problemen van Mercedes zelfs met een upgradepakket niet zijn opgelost. Het Duitse raceteam kwam op zondag niet verder dan een zesde plaats voor Lewis Hamilton en een achtste plaats voor George Russell. In de Sprint werd de top tien niet eens bereikt. Red Bull Racing is ondertussen op 175 punten afstand in het constructeurskampioenschap. David Coulthard, voormalig Red Bull-coureur, analyseert de huidige status van de Mercs.

"Het is duidelijk een teleurstellende situatie voor ons allemaal", begint de Schot tegenover Channel 4. "We willen Lewis en George maar al te graag mee zien doen met de top. Twee uitstekende coureurs, waarvan eentje een zevenvoudig wereldkampioen is. Maar, laten we niet vergeten dat het huidige tijdperk in de Formule 1 een van de meest competitieve ooit is", relativeert de oud-coureur.

"In Shanghai was de spreiding van pole tot laatste anderhalf procent, dacht ik. Het verschil tussen Usain Bolt die de 100 meter won en de man op de achtste plaats was twee procent. En dat in een race over 100 meter. Het is dus goed om de huidige situatie in perspectief te plaatsen, het gaat hier ten slotte over de kleinste marges", verdedigt Coulthard verder.

"Maar, het zijn moeilijke tijden", accepteert de Schot.

'Zelfs Newey kan dit niet'

In de Mercedesfabriek zitten ze al jaren met de handen in het haar; hoe is het mogelijk dat de aansluiting met de top maar niet gevonden wordt. Eerst de porpoising-problemen, daarna het gebrek aan downforce en nu is er al helemaal geen duidelijke kwaal meer aan te wijzen.

Het komt gewoon neer op algehele malaise. Mercedes-teambaas Toto Wolff gelooft zelfs dat meesterontwerper Adrian Newey de W15 niet aan de praat zou krijgen. "Het zou hem ontzettend veel moeite gaan kosten", aldus de Oostenrijkse baas van de Duitse renstal.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties