F1 Nieuws

Toto Wolff reageert op Red Bull-CEO: 'Max is een doelwit'

Toto Wolff reageert op Red Bull-CEO: 'Max is een doelwit'
BEAUTIFUL SPORTS/BSR Agency
F1 Nieuws

Toto Wolff reageert op Red Bull-CEO: 'Max is een doelwit'

Toto Wolff reageert op Red Bull-CEO: 'Max is een doelwit'
BEAUTIFUL SPORTS/BSR Agency

Het is al even duidelijk dat Mercedes-teambaas Toto Wolff in Max Verstappen de perfecte opvolger van Lewis Hamilton ziet, die volgend jaar naar Ferrari vertrekt. De Oostenrijker heeft al meerdere pogingen tot verleiding gedaan, maar volgens de Red Bull-CEO Oliver Mintzlaff kan Wolff zich beter focussen op zijn problemen binnen het team van Mercedes dan op de diensten van de Nederlander.

Mintzlaff kwam in een interview met het Duitse Bild met sterke taal richting de teams die kans willen maken op de krabbel van Verstappen: "Ik begrijp de druk die Toto Wolff - en misschien ook andere teams - voelen na jaren van achterstand", begint de CEO. "Wolff moet zich concentreren op zijn eigen problemen, daar heeft hij er namelijk genoeg van. Het is verder ook niet netjes om het constant over medewerkers van andere teams te hebben", eindigt Mintzlaff.

Wolff werd tijdens de Grand Prix van Miami geconfronteerd met deze woorden. "Ik weet niet waar deze man het over heeft, het is niet relevant voor mij", begon de teambaas van Mercedes. "Max Verstappen is voor ieder team binnen de Formule 1 een doelwit. Ik denk echter niet dat hij in 2025 moet vertrekken. Hij is op dit moment dé topcoureur en moet een beslissing nemen. Misschien hoeft er niet eens een beslissing genomen te worden en blijft alles zoals het is. Maar dat is geen leidraad voor ons", aldus Wolff bij Crash.net.

Geloof in loyaliteit Verstappen

Mintzlaff heeft aangegeven 'geen zorgen' te hebben over een eventueel vertrek van de Nederlander, die een contract heeft tot het einde van 2028. "Max wil de snelste auto, die hebben we. Verder wil hij graag wereldkampioen worden en bij ons maakt hij daar de meeste kans op. Hij is loyaal, Christian Horner en Helmut Marko hebben altijd in hem geloofd en dat waardeert hem ten zeerste. Ook is Red Bull een merk waar hij zich mee identificeert. Zo zijn er dus een hele hoop redenen in ons voordeel, en geen tegen", sluit de directeur af.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties