F1 Nieuws

Red Bull sneert naar Pérez: 'Verstappen zag hem nooit als serieuze bedreiging'

Red Bull sneert naar Pérez: 'Verstappen zag hem nooit als serieuze bedreiging'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull sneert naar Pérez: 'Verstappen zag hem nooit als serieuze bedreiging'

Red Bull sneert naar Pérez: 'Verstappen zag hem nooit als serieuze bedreiging'
Red Bull Content Pool

Red Bull-topman Helmut Marko zag dat zijn team in Monaco een relatief moeilijk weekend beleefde. In de kwalificatie verloor de Oostenrijkse formatie namelijk een auto in Q1 en wist Max Verstappen slechts met een klein verschil pole position te claimen. Verder geeft Marko aan dat het na Monaco duidelijk is wie er wereldkampioen gaat worden dit seizoen.

In de straten van Monaco verloor Pérez de controle over zijn bolide in het eerste gedeelte van de kwalificatie. Hierdoor kreeg de concurrentie de kans om de bolide - die tot op heden iedere race won - eens goed van onder te bekijken. Daarnaast verloor Pérez in Monaco veel punten op zijn Nederlandse collega. Het verschil in het rijderskampioenschap tussen de beide Red Bull-coureurs bedraagt nu maar liefst 39 punten.

Volgens Marko is het dan ook duidelijk wie er wereldkampioen gaat worden dit seizoen. De Oostenrijker stelt namelijk dat er een einde is gekomen aan de titelaspiraties van Pérez. "Daar is nu een einde aan gekomen", begint Marko in gesprek met het Oostenrijkse OE24. "Als we eerlijk zijn zag Verstappen hem echter nooit als een serieuze bedreiging."

Vooruitblik op Barcelona

Tijdens het raceweekend in Monaco maakte Red Bull dus geen makkelijk weekend mee. Volgens Marko is dat in Barcelona echter verleden tijd. Het circuit net buiten de Spaanse stad moet namelijk een happy hunting ground zijn voor Red Bull en Verstappen. "In Barcelona wordt pas echt duidelijk hoe goed een bolide is. Er wordt dan ook gezegd dat als je auto in Barcelona goed voor de dag komt, je auto op alle circuits mee kan doen voor de overwinning."

Nieuwe onderdelen

Om het raceweekend in Barcelona tot een succes te maken, brengt Red Bull ook een aantal nieuwe onderdelen mee. "We gaan iets nieuws proberen op het circuit van Barcelona", zegt Marko. Red Bull is niet het enige team dat met nieuwe onderdelen op de proppen komt. Ook het team van Mercedes is namelijk van plan om het updatepakket van Monaco verder uit te breiden in Barcelona.

Daarover maakt Marko zich echter geen zorgen. "Het kan natuurlijk zo zijn dat ze (Mercedes, red.) een wondermiddel hebben gevonden, maar dat zou een enorme sprong richting ons zijn. Vervolgens moeten ze dan ook nog eens ook bijblijven", aldus Marko, die niet veel verwacht van Mercedes in Barcelona.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties