F1 Nieuws

Max Verstappen spreekt bijzondere wens uit voor Grand Prix van Spanje

Max Verstappen spreekt bijzondere wens uit voor Grand Prix van Spanje
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Max Verstappen spreekt bijzondere wens uit voor Grand Prix van Spanje

Max Verstappen spreekt bijzondere wens uit voor Grand Prix van Spanje
Red Bull Content Pool

Aankomend weekend staat de Grand Prix van Spanje op het programma. In Barcelona hoopt Max Verstappen zijn leiding in het wereldkampioenschap verder uit te breiden. Daarnaast hoopt de Nederlander dat hij op het circuit waar hij zijn eerste race won een mooie race kan afwerken.

In de straten van Monaco wist Verstappen zijn leiding in het rijderskampioenschap verder uit te breiden ten opzichte van Red Bull-teamgenoot Sergio Pérez. Het gat tussen de beide Red Bull-coureur bedraagt nu 39 punten en volgens onder andere oud-coureur Gerhard Berger is dat gat onoverbrugbaar voor een rijder als Pérez.

De Mexicaan zelf hoopt daarentegen dat hij in Barcelona weer op zijn "normale niveau" kan presteren. "Ik wist dat mijn fout erg kostbaar ging zijn. Ik heb nog hoop, maar ik weet dat ik nog niet zo'n weekend mag hebben voor het kampioenschap. In Spanje moet ik weer terug zijn op mijn normale niveau", aldus Pérez.

Fijn circuit

Pérez hoopt in Barcelona zijn Red Bull-teamgenoot voor te blijven om zo punten terug te snoepen in de strijd om het wereldkampioenschap. Verstappen hoopt op zijn beurt echter ook op een mooi raceweekend. "Ik heb mooie herinneringen aan de baan hier", begint de Nederlander op Verstappen.com. "Naast het circuit is Barcelona zelf ook een erg mooie stad. Ik geniet altijd erg van dit raceweekend en van deze plek." Vooralsnog heeft Verstappen de race op het Circuit de Barcelona-Catalunya twee keer weten te winnen.

De organisatie van de race in Barcelona heeft er vanaf dit seizoen voor gekozen om de chicane in de laatste sector van het circuit aan te passen. Dit moet het aantal inhaalacties tijdens de race ten goede komen. Verstappen is blij met de aanpassing en is erg benieuwd naar hoe de nieuwe laatste sector zal aanvoelen. "Ik kijk er erg naar uit om op het circuit te rijden en om de aangepaste laatste sector uit te testen."

Bijzondere wens

In de straten van Monaco regende het in het laatste gedeelte van de race. Voor de race van aankomend weekend wordt er ook flinke regen gemeld. Volgens Weather.com bedraagt de kans op neerslag op zaterdag namelijk 57% en stijgt die kans op zondag naar 75%. Verstappen hoopt - ondanks zijn sterke prestatie in het natte Monaco - dat het droog blijft op het circuit van Barcelona. "Ik hoop dat we mooi weer hebben."

Het tijdschema voor de Grand Prix van Spanje is via deze link te bekijken.

EK: Nederland - Frankrijk

Win 100x je inzet: als Nederland scoort tegen Frankrijk. (ad).
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties