F1 Nieuws

Red Bull-topman waarschuwt Max Verstappen voor Sergio Pérez

Red Bull-topman waarschuwt Max Verstappen voor Sergio Pérez
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull-topman waarschuwt Max Verstappen voor Sergio Pérez

Red Bull-topman waarschuwt Max Verstappen voor Sergio Pérez
Red Bull Content Pool

Red Bull-topman Helmut Marko merkt dat Sergio Pérez dit seizoen aan een tweede leven begint. Volgens de Oostenrijker was de Mexicaan in het verleden namelijk ietwat lui, maar is er van die mentaliteit niets meer te zien in 2023.

Pérez rijdt al sinds 2011 in de Formule 1, maar was nooit echt een hoogvlieger. Dat had deels te maken met de teams waarvoor de Mexicaan reed. In zijn tijd bij Sauber, McLaren en Force India/Racing Point beschikte de man uit Guadalajara namelijk nooit over het juiste materiaal om te vechten voor het wereldkampioenschap.

Toen Pérez bij Red Bull werd aangesteld als de vervanger van Alexander Albon kreeg de Mexicaan echter de mogelijkheid om te vechten voor zijn eerste wereldkampioenschap. In zijn eerste twee seizoenen naast Max Verstappen kwam daar niet veel van terecht. Dit seizoen lijkt daarentegen een ander verhaal, aangezien Pérez tot dusver al even veel overwinningen heeft bijgeschreven als in het hele 2022-seizoen bij elkaar.

Niet onderschatten

Ook Marko ziet dat Pérez er een schepje bovenop heeft gedaan. Volgens de Oostenrijker werd Pérez in Bakoe echter wel geholpen door de ongelukkige safety car-pitstop van Verstappen. "Max was erg ongelukkig, maar op stratencircuits in Sergio van een andere planeet", begint de oud-coureur. "Je mag Sergio niet onderschatten. Sinds zijn debuut bij Red Bull is hij namelijk heel veel veranderd. Hij is nu echt hard gaan werken. Voorheen genoot hij van het leven, maar nu gaat hij er volledig voor", aldus Marko.

Andere afstelling

Dat Pérez ineens zo dichtbij Verstappen zit, heeft alles te maken met het feit dat de RB19 een bolide is waarmee zowel Verstappen als Pérez tevreden zijn. In 2022 klaagde Pérez veel over de RB18, want volgens de Mexicaan was de bolide ontwikkeld in de richting van Verstappens voorkeuren. De Nederlander houdt van een bolide met een scherpe voorkant en een losse achterkant.

Pérez houdt daarentegen van een bolide met onderstuur. Het is daarom lastig om een bolide te bouwen waarmee zowel onder- als overstuur worden bevorderd. Voor dit seizoen lijkt Red Bull echter te hebben gezorgd voor een auto die de rijstijlen van Verstappen én Pérez aankan.

Het gat tussen Verstappen en Pérez in het rijderskampioenschap bedraagt momenteel slechts zes punten. Aankomend weekend wordt de Grand Prix van Miami verreden. Het tijdschema voor die race is te zien via deze link.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties