F1 Nieuws

Het afwijkende tijdschema voor de Grand Prix van Miami 2023

Het afwijkende tijdschema voor de Grand Prix van Miami 2023
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Het afwijkende tijdschema voor de Grand Prix van Miami 2023

Het afwijkende tijdschema voor de Grand Prix van Miami 2023
Red Bull Content Pool

Aankomend weekend is de Formule 1 actief op het Miami International Autodrome in Miami Gardens. Het circuit rondom het Hard Rock Stadium zorgde vorig jaar voor een overwinning van Max Verstappen. Hoe gaat dat dit seizoen uitpakken?

Voor de Nederlandse Formule 1-fans zal de Grand Prix van Miami een latertje worden. Vanwege het tijdsverschil - het is in Florida zes uur eerder dan in Nederland - zullen de sessies in de avond worden verreden.

Gelukkig voor Max Verstappen keren we dit weekend weer terug naar een normaal format, zonder Sprintraces of andere wijzigingen. De Limburger liet zich in Azerbeidzjan meerdere keren negatief uit over de Sprint, die volgens hem afbreuk deed aan de hoofdrace van zondag.

In Miami zal Verstappen een 'normaal' weekend rijden, met drie vrije trainingen, één kwalificatie en de race. Wél zal Max in een andere auto rijden dan hij normaal doet. Red Bull Racing liet voorafgaand aan het seizoen weten dat de fans de livery van de RB19 tijdens de races in de Verenigde Staten mochten aanpassen.

Dit weekend zal de eerste keer zijn dat Verstapppen en Pérez met een speciale kleurstelling gaan rijden in 2023. Tijdens de races in Austin en Las Vegas zal dat ook nog het geval zijn.

Overzicht tijden

Aankomend weekend hoef je als kijker niet je wekker vroeg te zetten, zoals het geval was in Australië, maar je slaapritme kan alsnog wat verstoord worden. Vooral de tweede vrije training is pas laat afgelopen.

Daarnaast zal de race op zondag NIET op het volledige uur beginnen. Net als vorig jaar begint de hoofdrace om 13:30 lokale tijd!

Wil jij weten hoe laat alle sessies van start gaan en eindigen, bekijk dan het overzicht hieronder!

Eerste vrije training 05 mei 20:30 - 21:30
Tweede vrije training 06 mei 00:00 - 01:00
Derde vrije training 06 mei 18:30 - 19:30
Kwalificatie 06 mei 22:00 - 23:00
Race 07 mei 21:30 - 23:30

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties