F1 Nieuws

Red Bull verraste Honda met wijzigingen aan auto: 'Ongelofelijk'

Red Bull verraste Honda met wijzigingen aan auto: 'Ongelofelijk'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Red Bull verraste Honda met wijzigingen aan auto: 'Ongelofelijk'

Red Bull verraste Honda met wijzigingen aan auto: 'Ongelofelijk'
Red Bull Content Pool

Red Bull Racing wist vorig seizoen maar liefst 21 (!) van de 22 races te winnen in de Formule 1. En toch besloot de Oostenrijkse renstal een volledig nieuwe auto te bouwen. Met een nieuw concept lijkt het team van Max Verstappen nóg dominanter te worden - behalve in Miami - tot groot genoegen van motorleverancier Honda.

Tijdens de Grand Prix van Miami was de dominantie van Red Bull Racing ver te zoeken. Het was juist McLaren dat de beste auto had klaargestoomd voor de race. Hierdoor wist Lando Norris zijn eerste race te winnen op het Miami International Autodrome, maar dat betekent niet dat men bij Honda ontevreden is over de gang van zaken bij Red Bull.

Koji Watanabe, president van Honda Racing Corporation, blijft zich verbazen over de werkzaamheden van hun partner. In gesprek met Motorsport.com laat de Japanner weten zeer verrast te zijn door Red Bull. "Voor de Red Bull-auto van dit jaar waren we erg verrast om te zien dat ze zoveel veranderden voor de RB20. Vorig jaar wonnen we samen 21 van de 22 races, maar ze veranderden toch het concept. Het is ongelooflijk", aldus de topman van Honda.

Watanabe geeft ook aan dat de dominantie van Red Bull het alleen maar makkelijker heeft gemaakt voor Honda om de motor beter te maken. Naast de enorme snelheid, hebben de Japanners ook de motor betrouwbaarder kunnen maken. "Natuurlijk kunnen we het vermogen niet verhogen, maar we kunnen de motor wel aanpassen aan de nieuwe machine", zei Watanabe. "Bovendien kunnen we ook de betrouwbaarheid van de motor verbeteren. Dat is wat we de afgelopen winter hebben gedaan".

Deze updates aan de motor lijken behoorlijk uitbetaald te worden. De laatste keer dat Max Verstappen uitviel met motorpech, dateert van de Grand Prix van Australië in 2022. De laatste keer dat Verstappen überhaupt uitviel, was ook in Australië, maar dat kwam door een beschadigde remklauw.

Sinds Honda zich gevoegd heeft bij het topteam van Red Bull, is er bij het topteam alleen maar een stijgende lijn in gekomen. De Oostenrijkse renstal wist in 2021 met Max Verstappen de eerste rijders-titel binnen te slepen en daarna volgde in 2022 en 2023 ook een kampioenschap bij de constructeurs. Het record van meeste zeges in een seizoen werd continu verbroken en ook dit seizoen lijkt het erop dat zowel Max Verstappen als Red Bull, met de titel ervandoor zal gaan.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties