F1 Nieuws

Russell geeft hoop definitief op en gooit handdoek in de ring

Russell geeft hoop definitief op en gooit handdoek in de ring
BSR Agency
F1 Nieuws

Russell geeft hoop definitief op en gooit handdoek in de ring

Russell geeft hoop definitief op en gooit handdoek in de ring
BSR Agency

Mercedes beleefde wederom een lastig weekend tijdens de Grand Prix van Miami. Er werden een paar upgrades meegenomen, maar weer leken Red Bull, Ferrari en Mclaren ongrijpbaar. George Russell lijkt dan ook de handdoek in de ring te gooien.

Even leek het erop dat het team uit Brackley iets dichterbij was gekomen in Miami. In de eerste en enige vrije training was Russell slechts anderhalf tiende verwijderd van de snelste tijd, maar in de kwalificatie werden de zilverpijlen weer met hun neus op de feiten gedrukt. Russell en diens teamgenoot, Lewis Hamilton, kwalificeerden als zevende en achtste en in de race kwamen zij niet verder dan de zesde en achtste plaats. Gek genoeg was de zesde stek voor Hamilton zijn beste resultaat van dit seizoen. Maar dit zal zeker niet het doel zijn geweest van de zevenvoudig wereldkampioen en het zal ook zeker niet de plek zijn dat zijn team wil nastreven.

Updates veranderen situatie niet

Mercedes kwam met de eerste updates van het seizoen voor de W15. Teambaas Toto Wolff gaf al aan dat hiermee meer snelheid gevonden zou moeten worden, zowel in de race als in de kwalificatie. Dit pakte niet gelukkig uit. In de kwalificatie waren beide Mercedessen op acht tienden gezet door pole-sitter Max Verstappen en Hamilton finishte in de race op 16,5 seconden van winnaar Lando Norris. Niets lijkt erop dat Mercedes dichter in de buurt is gekomen van de top van het Formule 1-veld. Tekenend voor de situatie, was Hamilton die bijna de gehele Sprint in gevecht was met de Haas van Kevin Magnussen. Een paar jaar geleden was dit scenario ondenkbaar.

Russell reageert 

Russell was na de race moedeloos en lijkt de hoop op te geven. "De rondetijden en de stand in het kampioenschap liegen er niet om, dit is waar we nu staan ​​en ik denk dat we week in, week uit tussen de vijfde en achtste plek moeten strijden", liet Russell na afloop weten. "Het zal dus een paar weken pijnlijk blijven. Ik denk dat we moeten accepteren dat we het vierde snelste team zijn", aldus de Brit.

Russell verwacht nog wel wat updates voor zijn W15, maar dit jaar een race winnen is voor de Engelsman niet realistisch. "Er staan ​​ons op de korte termijn een paar dingen te wachten, maar op de korte termijn is er niets dat ons in racewinnaars zal veranderen. McLaren kwalificeerde zich twaalf maanden geleden in Miami op P17 en P18 en ze wonnen dit jaar, dus het laat zien wat mogelijk is als je de zaken goed aanpakt. Maar op dit moment hebben we de zaken nog niet goed en moeten we snel veranderingen doorvoeren."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties