F1 Nieuws

Hoe Carlos Sainz zijn tweede winst van het seizoen vergooide in Miami

Hoe Carlos Sainz zijn tweede winst van het seizoen vergooide in Miami
Ferrari F1 Media
F1 Nieuws

Hoe Carlos Sainz zijn tweede winst van het seizoen vergooide in Miami

Hoe Carlos Sainz zijn tweede winst van het seizoen vergooide in Miami
Ferrari F1 Media

Carlos Sainz vergooide in Miami een grote kans om de Grand Prix te winnen afgelopen weekend. Dat zei de Ferrari-coureur na afloop van de race. Uiteindelijk wist echter niet Sainz, maar Lando Norris zijn eerste zege te pakken door een pitstop op het juiste moment te maken.

Na een crash tussen Logan Sargeant en Kevin Magnussen, kwam de safety car op de baan. Precies één ronde ervoor, had Sainz zijn pitstop gemaakt. Hierdoor miste hij een grote kans om de leiding van de race te pakken.

Uiteindelijk maakte Norris twee ronden later zijn pitstop en kwam dus als leider van de Grand Prix terug op de baan. De McLaren-coureur won uiteindelijk de race. Sainz kreeg daarentegen een tijdstraf van vijf seconden na een botsing met Oscar Piastri en finishte als vijfde.

Sainz na afloop 

Na afloop baalde Sainz bij de pers. De Spanjaard was overtuigd dat hij de race kon winnen. "Ik was erg snel. Ik spaarde mijn banden, maar ik maakte één ronde te laat gebruik van de Safety Car. Dat had ons de overwinning kunnen opleveren", liet Sainz na afloop weten. "Als we nog een ronde hadden verlengd, hadden we de safety car kunnen pakken en hadden we de race ook kunnen winnen."

Sainz rijdt momenteel voor zijn eigen carrière. De Spanjaard zal aan het einde bij Ferrari plaats moeten maken voor Lewis Hamilton, die overkomt van Mercedes. Een overwinning in Miami had hij voor de onderhandelingen goed kunnen gebruiken.

Vasseur grapt over strategie safety car

Teambaas van Ferrari Fréd Vasseur kon wel de lol ervan inzien. De Fransman denkt dat de safety car eraan gewend is geraakt dat Max Verstappen aan de leiding ligt van een Grand Prix.

"Ze hebben de safety car voor Verstappen gezet. Ze zijn er zo aan gewend dat Verstappen de race leidt, dat ze de safety car voor hem uit sturen", zo grapte Vasseur na afloop.

"Ik was me er niet van bewust dat Sargeant en Magnussen de ronde erna zouden crashen. Natuurlijk, als je in deze situatie zit, heb je een beetje pech of ik zou waarschijnlijk zeggen dat Lando een beetje geluk had", aldus de teambaas.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties