F1 Nieuws

Sainz in 'ver gevorderde gesprekken' met historisch Formule 1-team

Sainz in 'ver gevorderde gesprekken' met historisch Formule 1-team
BSR Agency
F1 Nieuws

Sainz in 'ver gevorderde gesprekken' met historisch Formule 1-team

Sainz in 'ver gevorderde gesprekken' met historisch Formule 1-team
BSR Agency

Carlos Sainz geniet volop interesse van meerdere Formule 1-teams. De Spanjaard, die uit zijn contract loopt bij Ferrari, is meermaals in gesprek geweest met andere teams voor een plek op de grid in 2025. Inmiddels heeft nóg een team zich op de markt gevoegd voor de diensten van Sainz.

Sainz kreeg voorafgaand aan de start van het 2024-seizoen te horen dat hij plaats zal moeten maken voor zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton bij Ferrari. Dat weerhield de drievoudig Grand Prix-winnaar er niet van om goed te presteren. Meerdere podiumplaatsen en een overwinning in Melbourne hebben de nodige interesse gewekt van andere teams in de Formule 1.

Sainz voert gesprekken 

Motorsport.com weet te melden dat Williams zich inmiddels ook heeft gemengd in de strijd om de handtekening van Sainz. Het historische Formule 1-team is volop in de voorbereidingen voor 2026 en wist onlangs Alexander Albon al voor meerdere jaren vast te leggen. De Britse renstal zal Sainz naast Albon willen zetten om met ingang van 2026 - als de nieuwe reglementen ingaan - een sterk rijdersduo klaar te stomen.

Teambaas James Vowles heeft al aangegeven dat het team achter de schermen hard werkt aan 2026 en Vowles zei daarover dat hij 'harde beslissingen' moet nemen om de organisatie te herstructureren. Daarmee lijkt het F1-avontuur van Logan Sargeant op zijn einde te lopen. Inmiddels zouden de eerste gesprekken tussen Vowles en kamp Sainz al gevoerd zijn.

Sainz een gewild coureur

Williams heeft wel stevige concurrentie om Sainz vast te leggen. Inmiddels is deze week bekend geworden dat Mercedes zich terugtrekt uit de race om de handtekening van Sainz, doordat zij zich gaan focussen op Kimi Andrea Antonelli, maar Audi en Red Bull zijn serieuze opties voor de Spanjaard - al lijkt Red Bull voor een vernieuwing van het contract van Sergio Pérez te gaan.

Audi gaat in 2026 haar entree maken in de Formule 1. De Duitse autofabrikant neemt Stake F1 Team Kick Sauber over en heeft serieuze ambities. Onlangs legden ze Nico Hülkenberg al vast, die volgend jaar overkomt van Haas. Sainz wordt ook sterk gelinkt aan het automerk, mede door de goede banden van zijn vader met Audi.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties