F1 Nieuws

Williams-teambaas komt met opvallende update over toekomst Logan Sargeant: 'Moeilijk gesprek'

Williams-teambaas komt met opvallende update over toekomst Logan Sargeant: 'Moeilijk gesprek'
BSR Agency
F1 Nieuws

Williams-teambaas komt met opvallende update over toekomst Logan Sargeant: 'Moeilijk gesprek'

Williams-teambaas komt met opvallende update over toekomst Logan Sargeant: 'Moeilijk gesprek'
BSR Agency

Logan Sargeant is naar alle waarschijnlijkheid de eerste coureur van 2024 die zijn stoeltje gaat verliezen. De Amerikaan, die uitkomt voor Williams, lijkt zijn zitje bij het team uit Grove kwijt te gaan raken aan Kimi Andrea Antonelli. Teambaas James Vowles heeft een update gegeven over de situatie.

Sinds zijn komst naar de Formule 1 heeft Sargeant nooit echt potten kunnen breken. In anderhalf seizoen bij Williams is hij vaak om zijn oren gereden door teamgenoot Alexander Albon en bovendien wist hij slechts één punt te scoren in 28 races. Het absolute dieptepunt was tijdens de Grand Prix van Australië. Daar moest hij zijn auto inleveren aan teamgenoot Albon, die vlak daarvoor zijn eigen chassis stuk had gereden. Sargeant moest toen vanuit de pitstraat toekijken, terwijl de Britse Thai met zijn auto de rest van het weekend mocht rijden.

Dit geeft aan hoe weinig vertrouwen er vanuit Williams in de Amerikaan is en het zal ook niemand verbazen dat het Britse team inmiddels aan het kijken is of Sargeant vervangen moet worden of niet.

Vowles geeft update 

Teambaas James Vowles heeft in Imola toegegeven dat het einde waarschijnlijk einde verhaal is voor Sargeant. In gesprek met Sky geeft hij tekst en uitleg. "We hebben een direct gesprek gehad, wat een heel moeilijk gesprek was. Het simpele feit is dat hij gevaar loopt. Dat is een feit", zei Vowles op het Autodromo Enzo e Dino Ferrari. "Hij moet presteren boven wat hij nu doet. Het is een meritocratie. Ik help hem op zijn reis en wil dat hij succesvol is, maar in de tussentijd praten we met een paar andere coureurs omdat we focussen op 2025 en 2026", aldus de teambaas van Williams.

Antonelli

Naar alle waarschijnlijkheid wordt Mercedes-junior Kimi Antonelli de vervanger van Sargeant. De Italiaan, die momenteel in de Formule 2 uitkomt, is de voornaamste kandidaat om in de FW46 te stappen. Antonelli mocht voor Mercedes al meerdere F1-tests afleggen op Imola en de Red Bull Ring en binnenkort test hij - samen met Mercedes-testcoureur Mick Schumacher - op Silverstone samen. Het is nog niet helemaal duidelijk vanaf welke Grand Prix Antonelli zou kunnen instappen, aangezien de Mercedes-junior nog maar zeventien jaar is, waardoor hij nog geen superlicentie heeft. Wél is bekend geworden dat Williams daar dispensatie voor heeft aangevraagd bij de FIA.

De kans is ook aanwezig dat Sargeant het jaar gewoon afmaakt en Antonelli pas in 2025 een zitje bij Williams krijgt. Wat in ieder geval zeker lijkt, is dat Sargeant bezig is aan zijn laatste maanden in de Formule 1.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties