F1 Nieuws

Schumacher ziet gespannen situatie bij Mercedes: 'Er is ruzie'

Schumacher ziet gespannen situatie bij Mercedes: 'Er is ruzie'
©Mercedes F1 Media
F1 Nieuws

Schumacher ziet gespannen situatie bij Mercedes: 'Er is ruzie'

Schumacher ziet gespannen situatie bij Mercedes: 'Er is ruzie'
©Mercedes F1 Media

De eerste race van 2023 heeft nogal wat stof doen opwaaien bij Mercedes. De W14 bleek, net als zijn voorvanger, niet van het niveau te zijn om Red Bull Racing aan te vallen. Dit tot grote teleurstelling bij Toto Wolff en zijn coureurs.

Bij Lewis Hamilton zat de frustratie zelfs zo hoog, dat hij zich bij BBC 5 Live negatief uitliet over zijn collega's. Volgens de Brit hadden de ingenieurs van Mercedes niet naar hem geluisterd tijdens het ontwerpen van de W14, vandaar dat zijn auto nu zo langzaam is.

Ook Toto Wolff en George Russell waren allerminst tevreden. De teambaas en coureur van Mercedes lieten beiden weten dat Red Bull Racing dit jaar alle races gaat winnen en dat het kampioenschap na één race al beslist is.

Ralf Schumacher merkt spanning op

Het loopt dus zeker niet allemaal op rolletjes bij Mercedes en dat heeft Ralf Schumacher ook door. De voormalig Formule 1-coureur en huidig analist bij Sky Duitsland, heeft tegenover Formel1.de aangegeven dat hij denkt dat er ruzie is binnen Mercedes.

Onlangs bracht Formu1a.uno het nieuws al naar buiten dat Mike Elliott, technisch directeur bij het team uit Brackley, een ultimatum had gekregen en volgens Schumacher zal de boosheid van Toto Wolff vooral gericht zijn op deze Elliott.

"Er is ruzie, dat moet wel. De technisch directeur heeft er op een of andere manier voor gezorgd dat hij Toto Wolff weer heeft kunnen overtuigen van het feit dat ze de kracht van dit concept kunnen benutten", begint Schumacher.

"Wat moet Toto dan doen als hij dat hoort? Hij moet vertrouwen hebben in zijn team, waar hij al vele kampioenschappen mee heeft gewonnen", zo laat de Duitser weten.

Wijzigingen op komst

Schumacher denkt dat Toto Wolff het nu niet langer accepteert dat Elliott twee jaar op rij een auto heeft geproduceerd die niet verder komt dan een podium hier en daar. De broer van F1-legende Michael Schumacher denkt dan ook dat de technisch directeur binnenkort moet vertrekken.

"Ik denk dat dit een groot probleem is. Mijn gevoel zegt dat er wijzigingen op komst zijn. Een technisch directeur die zó erg gelooft in een concept kan je niet zomaar van gedachten laten veranderen", aldus de zesvoudig GP-winnaar.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties