F1 Nieuws

Sebastian Vettel ontkracht geruchten: 'Comeback ver weg'

Sebastian Vettel ontkracht geruchten: 'Comeback ver weg'
BSR Agency
F1 Nieuws

Sebastian Vettel ontkracht geruchten: 'Comeback ver weg'

Sebastian Vettel ontkracht geruchten: 'Comeback ver weg'
BSR Agency

Sebastian Vettel, die in Imola een prachtig eerbetoon gaf aan de dertig jaar geleden verongelukte Ayrton Senna en Roland Ratzenberger, heeft zijn toekomstplannen besproken met het Engelse Channel 4. Helaas voor de fans van de viervoudig wereldkampioen is een comeback van de Duitser ver weg.

Het was een emotionele start van de Grand Prix van Imola, afgelopen zondag. Sebastian Vettel reed in de McLaren van Ayrton Senna over het asfalt wat dertig jaar geleden het toneel was van de zwartste bladzijde uit de Formule 1-geschiedenis. Als eerbetoon reed de Duitse coureur met een Braziliaanse en Oostenrijkse vlag over de baan, dat sinds het noodlottige weekend een metamorfose heeft doorstaan. Van zowel de bochten Tamburello als Villeneuve zijn langzame chicanes gemaakt, zodat een horrorshow zoals in 1994 daar niet meer zal voorkomen.

Na afloop van de ronde van Vettel, die zichtbaar geëmotioneerd was over het eerbetoon, werd er de brandende vraag gesteld over de coureur ooit nog zijn rentree in de koningsklasse zal maken. In 2022 verliet de oud-Red Bull-coureur de Formule 1, maar sinds het vertrek van Lewis Hamilton bij Mercedes vanaf 2025 wordt de naam van Vettel meermaals genoemd als mogelijke vervanger.

Kleine kans op teurgkeer

Maar, volgens de Duitser is de kans op een comeback vooralsnog erg klein. "Ik geniet van mijn leven op dit moment, vooral samen met mijn kinderen. Natuurlijk mis ik het om in de Formule 1 te rijden, al helemaal als het zonnetje schijnt en het uitverkocht is, dan verlang je enorm naar een snelle auto tussen de grid. Maar het lijkt er niet op dat ik ga terugkeren. Ik heb nogal een bijzondere manier van werken. Natuurlijk mis ik veel dingen, maar ik denk niet dat het mogelijk is om dat met mijn huidige leven te combineren. Het is altijd een moeilijke beslissing geweest om afscheid te nemen van de Formule 1, maar het is wel de juiste. Ik denk dat het zo beter is", aldus Vettel.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties