F1 Nieuws

Sergio Pérez benoemt zwaarst getroffen groep na eerste dag in Las Vegas

Sergio Pérez benoemt zwaarst getroffen groep na eerste dag in Las Vegas
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez benoemt zwaarst getroffen groep na eerste dag in Las Vegas

Sergio Pérez benoemt zwaarst getroffen groep na eerste dag in Las Vegas
Red Bull Content Pool

Volgens Sergio Pérez zijn de fans en de monteurs het hardst geraakt door de eerste dag in Las Vegas. Op donderdag (vrijdag in Nederland) ging er een hoop mis bij de organisatie van de race in Nevada, waarbij de dag een stuk langer werd dan van tevoren was verwacht.

Het normale programma las voor dat de eerste vrije training plaats zou vinden om 20:30 plaatselijke tijd, waarna de tweede vrije training zou volgen om 00:00. Maar na acht minuten in VT1 werd de eerste testsessie al afgelast. Er waren putdeksels losgekomen en deze hadden schade veroorzaakt aan de auto's van Carlos Sainz en Esteban Ocon.

Hierdoor wilde de Formule 1 geen enkel risico meer nemen en alle putdeksels controleren op het circuit. Dit nam veel tijd in beslag, waardoor de tweede vrije training twee-en-een-half uur later dan gepland pas kon beginnen. Dit zorgde ervoor dat de monteurs een lange dag voor de boeg hadden.

Monteurs hebben het zwaar

De mensen die de auto's opbouwen zijn namelijk veel eerder op het circuit dan de coureurs en gaan ook later terug naar het hotel. Zij zullen veel meer dan 12 uur aan een stuk door moeten werken in de garages en daar heeft Sergio Pérez best medelijden mee, zo laat hij weten na de tweede vrije training in Vegas.

"Het was een ontzettend lange dag. Ik heb echt medelijden met de monteurs, omdat hun dag nog veel, veel langer is. Zij beginnen heel erg vroeg en zullen pas erg laat klaar zijn. Dus voor hen is dit extra vervelend", begint Pérez bij de Fox Sport Mexico.

De Red Bull-coureur spreekt zich daarna uit over de staat van het circuit: "Het circuit is verre van makkelijk. Op de simulator zag het er een stuk simpeler uit. Er is bijna geen enkele grip door de lage temperaturen, waardoor het makkelijk is om een foutje te maken. Ook de zichtbaarheid is matig, omdat het asfalt naast de racelijn nog altijd erg vies is. Dus de coureurs zullen op dit circuit tot de maximum moeten pushen."

Ferrari favoriet

Als de Mexicaan de vraag krijgt of de RB19 dit weekend de beste auto van het veld is, moet hij dat stellig ontkennen. Net als in Singapore zal Ferrari het te kloppen team zijn, meent de zesvoudig GP-winnaar.

"Ferrari ziet er heel sterk en solide uit, zoals we voorspeld hadden. Zonder twijfel zullen zij de favoriet zijn dit weekend."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties