F1 Nieuws

Formule 1 komt met de schrik vrij na crash Sainz: 'Hij had wel dood kunnen zijn'

Formule 1 komt met de schrik vrij na crash Sainz: 'Hij had wel dood kunnen zijn'
BSR Agency
F1 Nieuws

Formule 1 komt met de schrik vrij na crash Sainz: 'Hij had wel dood kunnen zijn'

Formule 1 komt met de schrik vrij na crash Sainz: 'Hij had wel dood kunnen zijn'
BSR Agency

Het was een zéér gevaarlijke situatie, de losgekomen waterput op het Las Vegas Strip Circuit. Tijdens de eerste vrije training kwamen er meerdere putdeksels los, wat voor flinke schade zorgde bij een aantal auto's. Maar het had nog veel erger af kunnen lopen.

De auto's van Carlos Sainz en Esteban Ocon zijn te heftig beschadigd om nog te gebruiken op vrijdag. Zij zullen beide trainingen gaan missen. Hoewel Ferrari-baas Fred Vasseur woedend was op de organisatie, zal hij wel blij zijn dat zijn coureur het überhaupt overleefd heeft. De situatie was namelijk een stuk heftiger dan van tevoren werd gedacht.

Auto, Motor und Sport weet namelijk te melden dat de losgekomen putdeksel ook een afvoerpijp met zich meenam, welke een cilindervorm had. Dit is in de vloer van de Ferrari geschoten en zorgde voor zo'n groot gat, dat zelfs het asfalt te zien was vanuit de cockpit. Carlos Sainz mag van geluk spreken dat deze pijp niet in hem is geschoten, anders had het incident héél anders af kunnen lopen.

"We horen dat het bovenste deel van de afvoerpijp die losraakte een cilindrische vorm heeft. Het veroorzaakte een groot gat in de vloer van de Ferrari. Het was zelfs mogelijk om de weg door de cockpit te zien", begint Tobi Grüner van AMuS op X.

"Esteban Ocon reed tijdens zijn langzame inlap over de afvoerpijp en delen van het gebroken asfalt. Er werd niet gewaarschuwd voor brokstukken op de baan. Ocon en Sainz moeten allebei van chassis wisselen en zullen vandaag niet meer in actie komen."

Op X reageren een aantal mensen geschokt op dit nieuws. Volgens hen had dit ongeluk veel slechter af kunnen lopen en had Sainz zelfs kunnen sterven. Bekijk hieronder een aantal van de geschrokken reacties van F1-fans.

Tweede vrije training

Volgens de Duitse journalist van AMuS wil de Formule 1 het liefst dat de tweede vrije training negentig minuten gaat duren - in plaats van de geplande zestig, maar dan is er niet veel speelruimte als deze sessie uitgesteld moet worden wegens reparaties.

"Er wordt in de paddock al gesproken over het verlengen van VT2 naar 90 minuten. Maar er is niet veel speelruimte als de sessie moet worden uitgesteld. De start van VT2 stond oorspronkelijk gepland voor middernacht. Het circuit moet om 4 uur 's ochtends worden opengesteld voor het publiek."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties