F1 Nieuws

Sergio Pérez krijgt te horen wat Max Verstappen van hem verwacht

Sergio Pérez krijgt te horen wat Max Verstappen van hem verwacht
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez krijgt te horen wat Max Verstappen van hem verwacht

Sergio Pérez krijgt te horen wat Max Verstappen van hem verwacht
Red Bull Content Pool

Als het aan Max Verstappen ligt, behoudt Sergio Pérez zijn huidige positie in het kampioenschap en weet hij het seizoen als tweede af te sluiten. Dat laat de Nederlander weten aan Claro Sports, tijdens het Grand Prix-weekend in Mexico.

Sergio Pérez rijdt dit weekeinde zijn 'belangrijkste race van het jaar' en de Mexicaan probeert zijn voorsprong op Lewis Hamilton [39 punten] te vergroten of ten minste niet te laten krimpen. Waar Checo het seizoen begon met de ambitie om wereldkampioen te worden, wil hij nu niets liever dan de tweede plaats veilig stellen.

Het laat zien hoe het seizoen van Pérez als een kaartenhuis in elkaar is gevallen. Red Bull-teamgenoot Max Verstappen heeft de titel al lang en breed binnen, terwijl Pérez nog vier races moet werken om zijn doel te bewerkstelligen.

Verstappen wil Pérez P2 zien halen

Voor Max Verstappen is het ook duidelijk: Sergio Pérez moet de P2 gewoon binnen zien te hengelen. Dat zou het beste zijn voor hemzelf en voor het gehele Red Bull-team. Daarin probeert Verstappen zijn teamgenoot ook te helpen. Tijdens iedere vergadering geeft hij Checo tips en advies om de RB19 beter te begrijpen, zo geeft hij aan.

"Uiteindelijk willen we het allemaal zo goed mogelijk doen, toch? Het is een teamprestatie, daarom zijn Checo en ik al een tijdje teamgenoten. We kunnen het heel goed met elkaar vinden, we proberen altijd, tijdens meetings en tussen de trainingen, elkaar advies te geven en te helpen, we proberen de beste balans en de beste raceauto te vinden", begint Verstappen.

Het doel voor Pérez moet dan ook zijn om Hamilton te verslaan in het kampioenschap dit jaar: "Natuurlijk willen we dit jaar 1-2 eindigen in het kampioenschap, iets wat nog niet eerder is gebeurd voor Red Bull, ik denk dat het er nu goed uitziet voor Checo om tweede te worden."

Max motiveert Pérez

Om Pérez nog wat extra motivatie te geven om in de laatste races van het seizoen alles te geven om zijn doel te behalen, geeft Verstappen aan dat P2 om dit moment het maximaal haalbare is voor Checo en als hem dat lukt hij uiteindelijk een soort van wint. Dit omdat het een teamsport is en een één-twee finish het beste is wat een team kan bereiken.

"Het is heel goed als we eerste en tweede kunnen eindigen in het kampioenschap, want dat zijn natuurlijk de beste plaatsen die er zijn. Ik denk dat in de Formule 1 alle coureurs, de teams, de monteurs, iedereen erg competitief is en iedereen uiteindelijk wil winnen."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties