F1 Nieuws

Sergio Pérez spreekt zich uit over crash met Charles Leclerc in Mexico

Sergio Pérez spreekt zich uit over crash met Charles Leclerc in Mexico
LAT Images/BSR Agency
F1 Nieuws

Sergio Pérez spreekt zich uit over crash met Charles Leclerc in Mexico

Sergio Pérez spreekt zich uit over crash met Charles Leclerc in Mexico
LAT Images/BSR Agency

Red Bull Racing-coureur Sergio Pérez heeft zich in Mexico uitgelaten over zijn crash aan het begin van de race met Charles Leclerc. In zijn thuisrace wilde Pérez alles op alles zetten om de race te winnen, maar daarbij nam hij nét te veel risico, waardoor het eindigde in een nachtmerrie.

De race van Pérez duurde slechts 800 meter, voor hij de Ferrari van Charles Leclerc raakte en veel schade aan zijn sidepods opliep. Even leek de Mexicaan en Red Bull het nog te willen proberen, maar eenmaal in de garage gaf Adrian Newey het sein dat de RB19 niet meer terug de baan op mocht.

Een zeer emotionele Pérez moest even bijkomen van het nieuws dat hij in zijn thuisrace geen punten zou gaan scoren, terwijl hij even dacht aan een overwinning voor de honderduizenden uitzinnige Mexicaanse fans. Als hij is afgekoeld en alles terug heeft gekeken, meldt hij zich voor de camera van Sky Sports.

Daar laat Pérez weten dat hij het een race-incident vindt en Leclerc niet de schuld geeft van zijn uitvalbeurt, wat één van zijn fans wel deed, al had ook Checo niet verwacht dat Leclerc zo laat zou remmen richting bocht 1.

"Mijn start was geweldig en ik zag dat het gat er was. Ik zou teleurgesteld zijn geweest met alleen een podiumplek na zo'n sterke start als ik wist dat ik de kans op het pakken van de koppositie daar had laten liggen, dus ik ging er gewoon voor", begint Checo in Mexico-Stad.

Race-incident

Pérez had dus het gevoel dat hij wel moest gaan voor het gat dat er was, maar hij had niet verwacht dat Leclerc zó laat zou remmen richting de eerste bocht. Vooral met het feit dat Leclerc ook nog eens Verstappen aan zijn binnenkant had. Dit had Pérez verkeerd ingeschat, geeft hij zelf toe.

"Ik had niet verwacht dat Charles net zou laat zou remmen als Max of ik, aangezien hij geen ruimte had in het midden. Maar het was een race-incident, er was gewoon geen ruimte voor drie auto's en misschien had ik mij wel terug moeten trekken", is Pérez schuldbewust.

"Maar ik wilde gewoon alles geven en ik ging er helemaal voor. Ik ben verdrietig met het resultaat, maar aan de andere kant ben ik ook heel trots op mijzelf en het team, omdat ik er volledig voor ben gegaan. We hebben het hele weekend alles gegeven en dit was mijn beste start van het jaar, dus we gingen er gewoon voor."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties