F1 Nieuws

'Sergio Pérez tijdens Dutch Grand Prix mogelijk al geen Red Bull-coureur meer'

'Sergio Pérez tijdens Dutch Grand Prix mogelijk al geen Red Bull-coureur meer'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

'Sergio Pérez tijdens Dutch Grand Prix mogelijk al geen Red Bull-coureur meer'

'Sergio Pérez tijdens Dutch Grand Prix mogelijk al geen Red Bull-coureur meer'
Red Bull Content Pool

Max Verstappen heeft mogelijk na de zomerstop al een nieuwe teamgenoot bij Red Bull Racing. Op dit moment rijdt Sergio Pérez nog bij het Oostenrijkse team, maar de Mexicaan laat al weken geen enkele vorm van competitiviteit meer zien. Ook in Groot-Brittannië kende hij weer een dramatisch weekend, door te crashen in de kwalificatie en in de race niet verder te komen dan een zeventiende positie.

Dit zorgt ervoor dat Checo wederom geen punten scoort voor Red Bull, in de strijd om het constructeurskampioenschap. Inmiddels is het gat naar de nummer twee 171 punten, maar dat is vooral te danken aan de goede prestaties van Max Verstappen. In de laatste zes races is Pérez namelijk goed geweest voor maar 15 punten (!), terwijl Verstappen in diezelfde periode 119 punten bij elkaar heeft gesprokkeld.

Het laat zien hoezeer Pérez achterloopt op de feiten en ook bij Red Bull Racing is het geduld ondertussen wel op. Het team uit Milton Keynes heeft Pérez in mei nog een contractverlenging gegeven, aangezien Christian Horner dacht dat dat de Mexicaan wat rust zou geven en hem beter zou laten presteren, maar het tegenovergestelde is gebeurd. Het team van Verstappen denkt er dan ook aan om Pérez te vervangen.

Onlangs kwam er al een gerucht naar buiten dat Pérez een aantal prestatieclausules in zijn contract heeft en De Telegraaf-journalist Erik van Haren bevestigt dat nu. De zéér betrouwbare journalist als het gaat om Red Bull-nieuws weet te melden dat Pérez in Groot-Brittannië een intensief gesprek heeft gevoerd met Christian Horner, waarin hij te horen heeft gekregen dat zijn zitje niet langer veilig is.

Pérez in de zomerstop al weg?

Red Bull is namelijk een beetje klaar met de mindere prestaties van Pérez en hebben zichzelf ingedekt. In zijn laatste contract is er een prestatieclausule toegevoegd waarin duidelijk wordt dat als Checo bij het ingaan van de zomerstop meer dan honderd punten achterstand heeft op Max Verstappen in het kampioenschap, hij eruit geknikkerd gaat worden. Op dit moment staat Pérez 138 punten achter op Verstappen en er lijken geen aanknopingspunten te zijn om aan te nemen dat dit gat ineens kleiner gaat worden, in Hongarije en België.

Van Haren schrijft dan ook dat het zeer de vraag is of Pérez überhaupt nog als Red Bull-coureur te zien is tijdens de Dutch Grand Prix, eind augustus. Mocht hij zich niet héél snel flink gaan verbeteren, is de verwachting dat hij in de zomerstop zijn stoeltje kwijt gaat raken. Hoogstwaarschijnlijk zal Daniel Ricciardo dan zijn zitje overnemen bij het Oostenrijkse team.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties