F1 Nieuws

Helmut Marko onthult: zoveel rondes kwam Max Verstappen tekort voor de overwinning

Helmut Marko onthult: zoveel rondes kwam Max Verstappen tekort voor de overwinning
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Helmut Marko onthult: zoveel rondes kwam Max Verstappen tekort voor de overwinning

Helmut Marko onthult: zoveel rondes kwam Max Verstappen tekort voor de overwinning
Red Bull Content Pool

Als Max Verstappen nog twee rondes meer had gehad, was hij gekroond tot de winnaar van de Grand Prix van Groot-Brittannië. Dat onthult Helmut Marko na de race op Circuit Silverstone. Volgens de Red Bull-adviseur was Verstappen aan het einde van de race onwijs snel op de harde banden, maar dat kwam vooral omdat de concurrenten snel door hun zachte banden heenzakten.

De snelheid van de Red Bull RB20 was namelijk niet om over naar huis te schrijven, moest ook Helmut Marko erkennen. De Oostenrijker zag Max Verstappen vooral aan het begin van de race veel tijd verliezen op de mensen voor hem, waarbij zowel de Mercedessen als de McLarens sneller waren. Op een gegeven moment liep zelfs Carlos Sainz in op Verstappen, terwijl die gebruik maakte van een normaal veel langzamere Ferrari.

Tegenover ORF laat Marko weten dat de problemen voor Verstappen als een donderslag bij heldere hemel kwamen en dat ze daar totaal niet op gerekend hadden: "We hadden problemen in de eerste stint, die eigenlijk onverwacht waren. We hadden veel graining, vooral toen het vochtig werd. Dit zijn normaal gesproken de ideale omstandigheden voor Max, maar toen verloren we het meest. De banden werkten niet zoals normaal, maar ik moet de mensen aan onze pitmuur een bedankje sturen. Zij hebben in alles de juiste keuzes gemaakt, ook met de harde banden aan het einde van de race."

Voor de overwinning kwam Max Verstappen anderhalve seconde tekort, maar als de race niet 52, maar 55 rondjes had geduurd, was Verstappen er met de zege vandoor gegaan. Dat weet de Oostenrijker zeker: "We kwamen twee rondjes tekort om Hamilton te verslaan."

Hamilton krijgt complimenten

Maar ook met de tweede plaats van Max is Marko tevreden, omdat de snelheid van de RB20 eigenlijk niet goed genoeg was voor het podium. Voor de winst was dat totaal niet het geval en ook Hamilton heeft een uitstekende race gereden, meent de Red Bull-adviseur. Hij noemt Hamilton dan ook een 'meester'.

"We kunnen hem alleen feliciteren. Hij heeft weer laten zien dat hij een meester is in het behouden van zijn banden. Lewis reed geweldig en dat toont hoeveel snelheid en talent hij nog heeft."

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties