F1 Nieuws

AMuS komt met enorme klapper: 'Sergio Pérez dichtbij ontslag, Ricciardo gaat Mexicaan vervangen'

AMuS komt met enorme klapper: 'Sergio Pérez dichtbij ontslag, Ricciardo gaat Mexicaan vervangen'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

AMuS komt met enorme klapper: 'Sergio Pérez dichtbij ontslag, Ricciardo gaat Mexicaan vervangen'

AMuS komt met enorme klapper: 'Sergio Pérez dichtbij ontslag, Ricciardo gaat Mexicaan vervangen'
Red Bull Content Pool

Volgens het doorgaans zéér betrouwbare Auto, Motor und Sport heeft Sergio Pérez een groot probleem, als hij niet heel snel zijn prestaties bij het Oostenrijkse team weet te verbeteren. De teamgenoot van Max Verstappen kreeg onlangs een nieuw contract voor twee seizoenen, maar omdat hij in 2022 en 2023 een flinke terugval kende, heeft Red Bull daar wat prestatieclausules in verwerkt. En die lijken wellicht geactiveerd te gaan worden, aangezien Pérez wederom niet presteert.

In 2023 was het eigenlijk wachten op het nieuws dat Red Bull niet langer door zou gaan met Sergio Pérez na 2024, nadat de Mexicaan een desastreus jaar draaide bij het team uit Milton Keynes. Tot ieders verbazing kwam dan ook de contractverlenging van Pérez, vlak voor de Grand Prix van Canada. Dit heeft het team gedaan omdat Daniel Ricciardo, die eigenlijk werd gezien als mogelijke vervanger van Checo, ook niet geweldig presteerde aan het begin van dit seizoen.

Maar inmiddels begint de Australiër zijn draai te vinden bij Visa Cash App RB en dat geeft Red Bull weer mogelijkheden. Volgens het Duitse Auto, Motor und Sport, dat doorgaans zéér betrouwbaar is, gaat Ricciardo mogelijk een grote rol spelen binnen het Oostenrijkse team. Als Sergio Pérez zich niet snel weet te verbeteren - en Ricciardo in de drie races voor de zomerstop zijn goede vorm door weet te zetten, gaat hij hoogstwaarschijnlijk het stoeltje van Checo overnemen. De Australiër zal dan wederom teamgenoot gaan worden van Max Verstappen, wat hij tussen 2016 en 2018 ook al was.

Liam Lawson naar RB

Dat zou betekenen dat Liam Lawson dan zijn gewilde kans bij RB krijgt. Eerder dit jaar liet Helmut Marko al weten dat de aandeelhouders het zusterteam van Red Bull weer wilde gaan gebruiken als opleidingsteam en Lawson moet daarom vanaf 2025 een zitje krijgen. Dat zou kunnen, als Ricciardo de overstap maakt naar Red Bull Racing en Sergio Pérez uit zijn stoeltje gezet wordt.

Het tweejarige contract van Pérez heeft strikte prestatieclausules en deze worden tot nu toe niet gehaald. Als Ricciardo zijn recente opwaartse trend in Silverstone, Budapest en Spa-Francorchamps weet door te zetten, gaat de achtvoudig Grand Prix-winnaar hoogstwaarschijnlijk naast Max Verstappen gezet worden. Tegenover AMuS zei Helmut Marko hierover: "Tegen de zomerstop weten we meer."

Na de Grand Prix van Oostenrijk kreeg Sergio Pérez vanuit de zoon van Niki Lauda op het Red Bull beheerde ServusTV al te horen dat zijn zitje voor 2025 niet zeker was, als hij zijn huidige prestaties niet zou verbeteren.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties