F1 Nieuws

Sergio Pérez uit zich over ontwikkeling RB18

Sergio Pérez uit zich over ontwikkeling RB18
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez uit zich over ontwikkeling RB18

Sergio Pérez uit zich over ontwikkeling RB18
Red Bull Content Pool

In gesprek met het Duitse Bild heeft Sergio Pérez laten weten dat de huidige ontwikkeling van de RB18 vooral in het voordeel van Max Verstappen is. Eerder dit seizoen waren de rollen juist omgedraaid en had Verstappen moeite met de 2022-bolide.

Na een sterke start aan het seizoen leek Pérez zichzelf opnieuw te hebben uitgevonden. De Mexicaanse rijder kon het zijn Nederlandse teamgenoot flink moeilijk maken tijdens de eerste paar GP's en wist zelfs eerder op pole te staan dan Verstappen. Na zijn winst in de straten van Monte Carlo dachten sommige fans zelfs dat Pérez de titel zou pakken in 2022.

Van die hoop is nu geen sprake meer. Pérez staat nog wel op de derde stek, maar met een achterstand van 85 punten wordt het een hele lastige opgave voor de Mexicaan om Verstappen nog in te halen. Die achterstand schrijft Pérez toe aan de richting die de omwikkeling van de RB18 momenteel opgaat. "In het begin van dit seizoen had ik echt veel pace. Nu we de auto verder hebben ontwikkeld, past de bolide niet meer helemaal bij mijn rijstijl", zegt Pérez.

Leren rijden met 'nieuwe' bolide

Om het huidige seizoen toch nog tot een goed einde te brengen, geeft Pérez aan dat hij moet leren leven met de huidige RB18. "Ik moet nu zo snel mogelijk wennen aan de huidige bolide en daarna hopen op een stap terug naar de eerste paar races", stelt Pérez. Mocht Red Bull deze koers daadwerkelijk overnemen, dan denkt de Mexicaan weer te kunnen vechten voor overwinningen. Toch neemt de voormalig Force India-rijder voor nu genoegen met zoveel mogelijk punten voor het constructeurskampioenschap. "Het motiveert mij om zoveel mogelijk punten binnen te halen voor het team. Als ik niet bij Red Bull zou rijden, dan was ik waarschijnlijk al uit de Formule 1 gestapt", besluit de man uit Guadalajara.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties