F1 Nieuws

Sergio Pérez waarschuwt Max Verstappen: 'Wereldkampioenschap is mijn doel'

Sergio Pérez waarschuwt Max Verstappen: 'Wereldkampioenschap is mijn doel'
Red Bull Content Pool
F1 Nieuws

Sergio Pérez waarschuwt Max Verstappen: 'Wereldkampioenschap is mijn doel'

Sergio Pérez waarschuwt Max Verstappen: 'Wereldkampioenschap is mijn doel'
Red Bull Content Pool

Als het aan Sergio Pérez ligt komen de woorden van Helmut Marko niet uit. De adviseur van Red Bull liet na de Grand Prix van Saoedi-Arabië weten dat het hele team één doel had - na alle commotie tijdens het raceweekend. Volgens Marko wil iedereen binnen het Oostenrijkse team ervoor zorgen dat Max Verstappen zijn vierde coureurstitel scoort. Maar Sergio Pérez wil daar juist weer een stokje voor steken.

De vice-wereldkampioen van 2023 eindigde de race in Jeddah op 13 seconden van Max Verstappen, mede door een tijdstraf van vijf seconden, opgelopen door een unsafe release in de pitstraat. Over het algemeen was de snelheid van Pérez degelijk te noemen en kon hij zijn teamgenoot hier en daar redelijk volgen, iets wat hem vorig jaar amper lukte. Dat zorgt ervoor dat Pérez na de race met een goed gevoel voor de camera van Sky Sports verschijnt.

Volgens Checo had hij een ontzettend sterke race, maar werd dat een beetje gemaskeerd door de vroege safety car, welke nadelig was voor de Mexicaan: "De vroege safety car zorgde ervoor dat mijn race niet gereden kon worden zoals ik wilde, maar voor de rest reed ik erg sterk. De prestatie die ik hier heb neergezet was goed en ik heb twee stappen vooruit kunnen zetten dit weekend, waar ik vooraf ook op hoopte. Ik kom dichterbij", begint Checo.

Titel in 2024?

Dat hij dichterbij komt betekent ook direct dat hij het kampioenschap zeker nog niet uit zijn hoofd heeft gezet. Tijdens de testdagen in Bahrein zei Helmut Marko nog dat hij zich op zichzelf moet focussen en niet teveel naar Max Verstappen moet kijken, maar dat advies neemt Pérez niet aan. Hij laat weten dat hij zijn zinnen heeft gezet op de 2024-wereldtitel.

"Dat is mijn doel", zegt Pérez op de vraag of hij voor het kampioenschap gaat. "Max rijdt nu op een heel hoog niveau en is, naar mijn mening, de enige coureur die zowel de kwalificaties als de races weet te maximaliseren. Maar ik zit er niet te ver vandaan en het seizoen is nog meer net begonnen. De gaten zijn nog klein. Als we ons op deze manier blijven doorontwikkelen, is er zeker kans [op het kampioenschap]", aldus de Red Bull-coureur.

Net binnen

LAAD MEER ARTIKELEN

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties